Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

El Paranimf inicia 2020 amb diversitat i qualitat en la programació d’hivern

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’auditori de la universitat acollirà la quinzena edició de Cinemascore del 7 al 9 de febrer

Castellón Información

El Paranimf de la Universitat Jaume I presenta una programació per a l’inici de 2020 amb teatre i cinema de caràcter social que es desenvoluparà durant els mesos de gener, febrer i març. Les entrades es posaran a la venda a partir del pròxim 7 de gener de 2020 en la web www.paranimf.uji.es.

Per a aquest trimestre, el Paranimf iniciarà la seua programació teatral el 17 de gener amb l’humor de Xavi Castillo en La Biblia contada per Xavi Castillo, i continuarà el 24 de gener amb la posada en escena del text d’alta intensitat emocional, obra de Hattie Naylor, Abans que es faci fosc, dirigit per Pep Pla i amb la interpretació de Míriam Iscla. El 31 de gener, amb El cielo sobre Berlín la companyia de Teatro Che y Moche presenta un tribut gens convencional i amb una estètica potent al film del director Wim Wenders estrenat en 1987, acostant-se a l’expressionisme alemany. Altres propostes, seran La Isla, d’Histrión Teatro, el 14 de febrer, i El Muro, una comèdia de teatre musical de la companyia La Teta Calva que es representarà el 21 de febrer.

Finalment, el mes de març el Paranimf acollirà el dia 6 l’estrena de Els nuvis de Bullanga companyia teatral i el 27 de març per a commemorar el Dia Mundial del Teatre ‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’, un espectacle vital que presenta un retrat i una visió crítica de l’època de la Transició a càrrec de Creació col·lectiva de José y sus Hermanas. Per últim, de cara al següent trimestre, el Paranimf avança la programació de l’obra Cita a cegues de la companyia Sol Picó que es representarà el 24 d’abril.

Cicles de cinema

Pel que fa al cinema, continuarà el cicle «Nou cinema», que oferirà propostes de cinema d’autor d’estrena, amb un caire actual i compromés, i el cicle «En pantalla gran», que estarà dedicat al centenari d’Éric Rohmer.

Dins del cicle «Nou cinema» es projectaran Lo que arde, d’Olivier Laxe, els dies 11 i 12 de gener; Retrato de una mujer en llamas, dirigida per Céline Sciamma, els dies 25 i 26 de gener; Parásitos, de Bong Joon-ho, Palma d’Or a la millor pel·lícula en Cannes 2019; els dies 15 i 16 de febrer, El hoyo, dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia, el 29 de febrer i l’1 de març, i Los miserables, de Ladj Ly, el 28 i 29 de març.

El cicle «En pantalla gran» oferirà quatre pel·lícules d‘Éric Rohmer: el 18 i 19 de gener, Mi noche con Maud/Ma nuit chez Maud; l’1 i 2 de febrer La rodilla de Clara/Le genou de Claire; Pauline en la playa/Pauline à la plage, el 22 i 23 de febrer, i El amigo de mi amiga/L’ami de mon amie, el cap de setmana del 7 i 8 de març.

Cinemascore 2020

D’altra banda, el Paranimf acollirà, del 7 al 9 de febrer, la Mostra de música en directe i cinema Cinemascore, una iniciativa de l’Aula de Cinema i Creació Juvenil de l’UJI i la promotora Born Music que enguany compleix el seu quinzè aniversari. Per aquest motiu s’han programat sessions especials dedicades a bandes sonores originals de les pròpies pel·lícules amb els seus compositors originals damunt l’escenari de forma que l’espectador podrà gaudir del cinema amb la música en directe.

La Mostra s’iniciarà el divendres 7 de febrer amb la projecció de la pel·lícula El reino de Rodrigo Sorogoyen i la interpretació d’Oliver Arson de la banda sonora, amb la qual va guanyar el Premi Goya a la Millor Música Original. El dissabte 8 de febrer, Fernando Vacas interpretarà la banda sonora original de Tu hijo dirigida per Miguel Ángel Vivas i per a qui Vacas també ha compost la banda sonora de Secuestrado. Per últim, Raul Refreë, artista polifacètic i productor musical de figures tan destacades com Rosalía, Silvia Pérez Cruz o Rocío Márquez, interpretarà la banda sonora original d’Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta.

Advertisement
Advertisement