jueves, 27 de enero, 2022  |  
Al 2022 li demanem que ens tornen l’atenció sanitària Al 2022 li demanem que ens tornen l’atenció sanitària

- 6 enero, 2022 -

Wences Alós Valls. Alcalde de Moncofa. En data de hui, segons les dades que publica la Generalitat en la seua pàgina web 5 veïns... Al 2022 li demanem que ens tornen l’atenció sanitària

Wences Alós Valls. Alcalde de Moncofa.

En data de hui, segons les dades que publica la Generalitat en la seua pàgina web 5 veïns de Moncofa han perdut la vida per culpa de la pandèmia, són massa. A més de que estic segur que de forma directa per la pandèmia han sigut més, de forma indirecta, per la saturació del sistema sanitari, moltes mes.

No crec que ningú puga parlar del 2021 com un bon any, ni del inici del 2022 com un bon inici. Però es el nostre deure començar-lo aplicant els coneixements que tots hem adquirit sobre el Covid 19 i començar a viure, amb prudència, amb les mesures establertes.

Novament el sistema sanitari, per culpa de la ràpida expansió de la nova variant esta a punt de vores desbordat. Eixa va ser una de les raons del gran nombre de morts una nova infermetat, molts malalts greus que varen col·lapsar les urgències, els hospitals i l’atenció primària.

Respecte a açò últim hem de ser crítics. La inoculació de la tercera dosis ha arribat tard i mal. Les cues de gent amuntonada al carrer enfront de barracons per vacunar-se en desembre, o la vacunació de part dels nostres menuts quant ja teníem elevadíssimes xifres de contagi (a Moncofa casi 2.400 per 100.000 en menuts de 4 a 14 anys), mentre que en les vacances han deixat de vacunar-se (no de contagiar-se), ens mostren greus deficiències de gestió. Son dos exemples que evidencien que els màxims responsables polítics no han sabut reaccionar a l’evolució de la pandèmia, i els ha tornat a pillar desprevingut, i per extensió a pillat a la ciutadania.

Possiblement ens espere un inici d’any difícil, al igual que els primer mesos de 2021 la pandèmia provocarà un agreujament de la crisis sanitària. Des de l’Ajuntament de Moncofa ja hem repartit un nou lot Covid a tots els establiments oberts al nostre a més de que estem pensant en mesures per ajudar als tots els nostres veïns i creiem que la Generalitat també deuria de fer-ho.

Atendre als ciutadans com toca deu de ser la prioritat, ja siga a través de reforços sanitaris públics ao a traves del sector sanitari privat. A Juanito, Lolita, menganita o fulanito, els dona igual si son atesos per una doctora pública o un infermer privat, el que volen es rebre una atenció sanitària desapareguda per la falta de una reacció política adequada.

Al igual que jo molta gent es preguntem ¿alguna vegada ens tornaran a afagar el telèfon en el ambulatori?

Whatsapp Telegram