Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 17:28

On està la regidora d'Igualtat?

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

"Ordena tu casa antes de que tu suegra ordene tu vida". Aquesta és una de les frases masclistes i casposes de la campanya que el govern de Begoña Carrasco ha fet per incentivar el consum en el comerç local. Una campanya que ha fet que Castelló siguem notícia, una vegada més, per a mal, en tots els mitjans de comunicació de l'estat. Però no és l'única frase, com a mínim, controvertida: "Piénsalo bien, cualquier opción es mejor que comer en casa de la suegra", "Sonríe, tu suegra te está vigilando" o "Los bebés llegan con un pan debajo del brazo; tu suegra llega sin avisar" són altres de les perles ràncies i misògines de la campanya.

Mireu si ho són que, en sendemà de fer-se pública la campanya, i després de les queixes de comerciants, associacions i veïnat de Castelló, el regidor de comerç va anunciar la retirada de les "frases polèmiques". Ara bé, dilluns, imagine que unflat pels bons resultats electorals de la ultradreta a tota Europa, i conscient de la debilitat de Begoña Carrasco que necessita a VOX per protegir al regidor de multes Cristian Ramírez, va anunciar que no retirava res i que mantindria la campanya íntegra, frases masclistes incloses.

Històricament, els comentaris despectius sobre les sogres, carregats d'estereotip, s'han utilitzat per reforçar la idea que les dones són, no només inferiors, sinó també problemàtiques. Des d’aquest punt de vista misogin, les dones són considerades com a les màximes responsables de tots els mals i de tots els problemes que patim els homes, ja siga en l'àmbit personal, social o polític, i aquesta és la idea que reprodueix la campanya del govern. El masclisme utilitza la culpabilització de les dones per a mantindre el seu poder i control sobre elles, per a continuar perpetuant la desigualtat de gènere.

La culpabilització de les dones es manifesta històricament en tots els àmbits de la societat, en la cultura popular, la religió, la literatura, el treball... Les dones han sigut, i són, retratades com a seductores, manipuladores, conspiradores, ambicioses, fosques bruixes malvades que només busquen acabar en els homes i portar a la societat al caos i la destrucció.

Per a combatre tots aquests estereotips i treballar per construir una societat igualitària la tasca de les regidories d’igualtat és fonamental. Necessitem una regidoria forta, que treballe en pro de les dones. Que no es dedique només a organitzar actes els dies assenyalats i llegir manifests sinó que vigile i coordine totes les polítiques de la nostra ciutat. En definitiva, una regidoria d’igualtat a temps complet. Però clar, això xoca frontalment en el negacionisme masclista de VOX que, a més a més de negar la violència de gènere, nega també qualsevol desigualtat i, per tant, la necessitat de treballar per a pal·liar-les.

Begoña Carrasco ha de triar entre continuar plegant-se al dogmatisme ideològic dels seus socis, fer-nos passar vergonya a castellonenques i castellonencs i deixar que el masclisme impregne totes les accions del seu govern o crear la regidoria d’igualtat com Compromís li portem exigint des del primer dia d’aquest govern de la vergonya.