Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:01

Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia en Burriana a hores de la Cremà de les Falles

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

La confecció del tapís floral culmina els actes del dia de Sant Josep, que acabarà amb el foc dels monuments

L'acte mes solemne de la jornada, l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Misericòrdia de Burriana, ha començat hui a les 10 hores al pati del col·legi Salesians amb un homenatge a Sant Josep. Posteriorment, s'ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Major per a realitzar la tradicional ofrena floral.

Les 18 comissions falleres de la ciutat s'han donat cita davant el tradicional tapís de Falles, confeccionat artesanalment amb la tècnica del paperet i amb la imatge central de la patrona, per l'artista local Juan Dualde i membres de la Federació de Falles de Burriana. De manera escalonada, centenars de fallers i falleres, des dels més xicotets fins als més veterans, han anat accedint a l'escenari i entregant les seues flors com a ofrena a la patrona de la ciutat.

Tancant l'ofrena, les últimes a entregar les seues flors a la patrona, han sigut les reines falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, que han intentat contindre l'emoció fins al final de l'acte. Juntament amb elles, precedint-los, han fet lliurament dels seus rams, les corts d'honor i dames de la ciutat.

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, vestint indumentària fallera, també han contribuït al tradicional i emotiu acte, que seguidament i des de l'escenari, ha finalitzat amb la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana. Acompanyant en el solemne acte ha estat present la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas.

Hui, a més de l'ofrena, es dona lloc en un mateix dia la Cremà dels monuments fallers, que durant dies han estat als nostres carrers, omplint de color, crítica i humor la capital de la Plana Baixa.