Noticias Castellón
martes, 30 de mayo del 2023 | Última actualización: 23:52

Nules treballa en la fundació d’un nou Museu d’Història

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest nou immoble s’instal·larà en un immoble municipal situat al carrer de Sant Jaume, que va ser adquirit pel consistori a la fi del passat any

Des de la regidoria de Museus de l’Ajuntament de Nules s’està treballant en el projecte de creació d’un nou espai cultural per al municipi, es tracta doncs de la fundació d’un Museu d’Història. De fet, aquest nou museu s’instal·larà en un immoble municipal situat al carrer de Sant Jaume, que va ser adquirit pel consistori a la fi del passat any. 

De manera que, aquest projecte consta de tres fases: una primera actuació arqueològica per a traure a la llum, consolidar i fer visitable un tram de l’antiga muralla de Nules que es troba en eixe vial; una segona actuació de rehabilitació de l’edifici, que és l’únic magatzem de cítrics que encara persisteix en aquest casc antic de la localitat; i una tercera actuació que serà la museització de l’espai. 

Amb tot, aquesta mateixa setmana ha començat la primera fase, on un equip d’arqueòlegs ha preparat la memòria per a la posada en valor de la muralla, i en breu espai de temps començaran els treballs de camp. Paral·lelament a aquesta primera fase s’està treballant també en les altres dos, donat que per una banda, els tècnics del departament d’Urbanisme es troben preparant una memòria sobre l’estat actual de l’edifici per a així detectar les seues possibles deficiències, i per altra un equip d’arquitectes i tècnics de museus estan treballant en la futura museització d’aquest espai. 

L’edil de Museus, Guillermo Latorre, destaca la importància del projecte “no sols perquè consolidarem un tram de la muralla que podrà ser visitada, sinó que a la fi tindrem un espai cultural enterament dedicat a la història de Nules, un municipi que ha format part d’alguns dels esdeveniments més importants de la nostra trajectòria històrica”.