Noticias Castellón
domingo, 25 de febrero de 2024 | Última actualización: 09:03

Nules dona una 'segona oportunitat' als joves locals amb un curs dins del programa JOOP

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

Nules ha començat recentment un nou curs dirigit a joves, d’entre 16 i 21 anys, en mires a millorar la seua formació per a aconseguir diferents competències per a la seua incorporació al món laboral.

El curs Jove Oportunitat (JOOP) és una actuació emmarcada en els Programes de Segona Oportunitat que està cofinançat al 50 per cent pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

En concret, el contingut principal del curs està enfocat a l’orientació personal i professional de l’alumnat. En aquest sentit, durant el curs s’impartiran tècniques de coaching actitudinal, grupal i individual, i també de relacions amb el seu entorn; a més se’ls presentaran les diferents famílies de la Formació Professional amb la visita a 20 empreses, i hi haurà també contingut acadèmic per a preparar les proves d’accés lliure a la Formació Professional de Grau Mitjà, a l’obtenció del títol de l’ESO, o a les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.

Al respecte, la regidora de Joventut, Blanca Silvestre, assenyala que “aquest curs és una oportunitat per a evitar l’abandó educatiu primerenc d’alguns joves, i un mitjà per a l’obtenció d’un títol de Formació Professional de Grau Mitjà molt important per a adquirir una formació de cara a la incorporació al món laboral”.

El curs compta amb la participació d’un total de 15 alumnes i es desenvoluparà fins al mes de juny.