Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

El director de l'IVAJ inicia les reunions amb els representants de l'àrea de joventut a Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

En aquestos encontres han presentat els recursos que la Generalitat ofereix als municipis en matèria de joventut

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha iniciat una ronda de contactes amb els regidors i regidores de Joventut dels diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a donar a conéixer “la totalitat de recursos que els podem oferir”.

Les primeres trobades s'han celebrat a Alcalà de Xivert i Castelló de la Plana on Vicente Ripoll s'ha reunit amb els representants municipals de l'àrea de joventut d'ajuntaments de la província de Castelló. Així mateix, el pròxim 25 de gener visitarà Requena i Torrent, i al febrer, el dia 2 estarà a Guadassuar; el 6 a Albaida; el 7 a Xàbia; i el 9 el tancarà a Muro de Alcoy i Redován.

Ripoll ha emfatitzat que esta iniciativa “va dirigida a regidors i regidores de joventut. Molts estrenen el càrrec després dels canvis als ajuntaments i estes trobades els permetran conéixer el que l'IVAJ pot fer en cada ajuntament o mancomunitat”.

L'objectiu és “explicar tot el que l'IVAJ oferix en polítiques dirigides a la joventut en l'àmbit municipal”. Es tracta, ha remarcat, “de posar en el punt de mira que l'IVAJ pot ajudar els regidors i regidores”.

Programes municipals

El responsable autonòmic de Joventut ha incidit en el fet que els assumptes que vol tractar en estes reunions són, entre altres, el Carnet Jove “perquè és una de les vies més importants perquè les persones jóvens s'acosten als ajuntaments. I això és una ferramenta que els consistoris poden emprar per a entrar en contacte amb este segment de la població.”

També la Xarxa Jove, “que és el vehicle per a arribar a les localitats”, ja que “dividirem la planificació de les visites en nou zones”, ha agregat.

Igualment, es parlarà de formació, del programa Jove Oportunitat (JOOP), els recursos de l'IVAJ o el programa M’importa. “En definitiva, de les polítiques de joventut que estan municipalitzades i són les entitats locals les que han de dur-les a terme”, ha indicat el director general.

Així mateix, ha explicat que vol enfocar les accions de les persones professionals de les àrees de joventut perquè les activitats que duguen a terme servisquen també per al creixement personal i que obtinguen competències en el camí cap a la vida adulta.

Estem construint un futur de jóvens democràtics. De persones que saben que els poden dir que no, que han d'aprendre a negociar i treballar en equip, entre altres competències”, ha afirmat.

Reunió a Alcalà-Alcossebre

El Casal Jove d'Alcossebre ha acollit la trobada convocada per l'IVAJ dins de la Trobada de Regidories de Joventut amb la Xarxa Jove. L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha agraït a l'IVAJ "haver triat el nostre Casal Jove per a acollir aquesta trobada" i ha recordat que "com a Ajuntament, la nostra aposta per les polítiques de joventut és clara però seria impossible desenvolupar-la sense les ajudes de l'IVAJ, que ens permeten contractar personal tècnic pel que reitere la necessitat que aquesta col·laboració entre Generalitat Valenciana i Ajuntaments siga constant".