Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 13:59

Colomer: «Després de temps de pandèmia, viatjar hauria de ser obligatori per salut mental»

Tiempo de Lectura: 18 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde de Nules, David García, ha dirigit la visita del secretari autonòmic a les platges i a Mascarell

A.K.Herrando/ Castellón Información

L’alcalde de Nules, David García, ha presidit la visita del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a les platges de Nules i a Mascarell junt amb membres de la Corporació Municipal.

 width=

García ha realçat els avanços i infraestructures de les platges gràcies a la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i ha agraït especialment el treball del secretari autonòmic que de manera atenta “sempre està al telèfon i ens escolta”. A més, ha destacat que cada volta el turisme veu més atractiu la zona per tindre una platja natural i un patrimoni únic i singular com són les casetes, mostra de les vivències i experiències que allí es poden viure.

L’alcalde també ha tingut unes paraules per la platja de les Marines que ja és un espai sense fums i espera “anar ampliant la mesura a la resta de platges”. També ha tingut unes paraules pel servei Labora que ha impulsat la zona verda de les Marines.

Per altra banda, Colomer ha volgut mostrar el seu suport a Nules per ser “una icona de la Comunitat” pel que vol “avançar en la seua personalitat i mostrar, com ja ho fa, que no és una foto fitxa”. El secretari autonòmic també ha destacat que, després de temps de pandèmia, el turisme resulta essencial i hauria de ser fins tot “obligatori per la salut mental”.

Així doncs, creu que la Plana Baixa ha de fer l’esforç de diferenciar-se en un sector tan complicat com és el turisme: “És una indústria molt singular perquè no fabriquem productes sinó emocions”. El secretari ha animat a viatjar i retornar a retronar-nos amb la millor versió del nostre territori.

Francesc Colomer ha defensat el Pla Dinamització i Governança Turística de la Plana Baixa com el «gran espai de transformació turística», i ha destacat la importància de la «governança col·laborativa».

Colomer ha recalcat que «estem molt compromesos amb el Pla de Dinamització de la Plana Baixa, que és la conjunció de Turisme, la Diputació de Castelló i de l’espai supramunicipal d’aquesta comarca posant recursos durant tres anys per a impulsar diferents actuacions de transformació digital, promoció, màrqueting, o comercialització».

En el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Plana Baixa participa Turisme CV, el patronat provincial de Turisme de Castelló i el consorci gestor del pacte territorial per l’ocupació de la Plana Baixa, i per a 2021 el cost total màxim de les actuacions a desenvolupar ascendeixen a 300.000 euros, que seran finançats a tres parts iguals entre les tres administracions.

Des de 2017 i fins a enguany, Turisme Comunitat Valenciana ha destinat un total de 238.210 euros a Nules per a impulsar diferents actuacions a través de diferents programes com les ajudes a entitats locals, les ajudes directes Covid, la dotació i manteniment del litoral, el fons de Cooperació Municipi Turístic, el Bo Viatge o les ajudes d’impuls d’imatge de destinació.

El titular de Turisme i l’alcalde de Nules han visitat les actuacions executades al Parc Natural l’Estany i la zona de la Gola, a la platja l’Alcúdia, les de la platja Les Marines, així com les de Mascarell.