sábado, 4 de diciembre, 2021  |  
Nules conclou el contracte amb l’adjudicatària del servei de socorrisme per incompliments greus aquest estiu  Nules conclou el contracte amb l’adjudicatària del servei de socorrisme per incompliments greus aquest estiu 

- 31 octubre, 2018 -

L’empresa haurà de fer un abonament a l’Ajuntament de 12.000 euros i no prestarà servei les pròximes temporades Nules conclou el contracte amb l’adjudicatària del servei de socorrisme per incompliments greus aquest estiu 

L’empresa haurà de fer un abonament a l’Ajuntament de 12.000 euros i no prestarà servei les pròximes temporades

Castellón Información 

Davant els incompliments greus de l’empresa adjudicatària de socorrisme i vigilància de les platges de Nules, l’Ajuntament ha decidit resoldre el contracte; per tant, l’estiu que ve no prestarà aquest servei i a més haurà d’abonar al consistori un total de 12.000 euros per sancions.

L’Ajuntament de Nules va traure a licitació pública, segons marca la nova llei de contractes del sector públic, el contracte de socorrisme i vigilància de les Platges de Nules per a un període de dos anys. Després del corresponent procediment de licitació pública l’empresa adjudicatària va ser Aunar Group 2009 SL, quan aquest servei s’havia prestat durant anys per Creu Roja.

Així doncs, l’empresa adjudicatària va començar a prestar el servei l’estiu passat, “des del primer dia el servei es realitzava de manera deficient segons s’acredita en els informes policials, de manera que al llarg de tot l’estiu es varen fer inspeccions diferents dies per setmana i en totes es va alçar denúncia per incompliment greu” explica l’alcalde de Nules, David García.

De fet, les denúncies es varen agrupar en quatre procediments sancionadors contra l’empresa. El primer ha suposat una sanció del 3% del contracte amb un import de 1.200 euros; la segona és de un 6% que equival a 2.400 euros; la tercera amb una sanció del 9% es tradueix amb 3.600 euros; i la quarta amb sanció del 12% suposa un total de 4.800 euros; a més de la restricció anticipada del contracte.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Nules ja està treballant en la redacció dels plecs de contractació per a poder gestionar el servei de socorrisme i vigilància de les seus platges, “inclourem criteris socials per a evitar que empreses que no tenen en compte la seguretat de les persones i les condicions laborals dels seus treballadors presten aquest servei tan important”, matisa García.

Aquest procediment sancionador se suma a altres oberts per l’Ajuntament de Nules en els últims mesos a les empreses ELECNOR, SEDESA i FOBESA per prestar també de manera deficient el servei contractat, “aquestes actuacions responen a l’aposta d’aquest equip de govern per defensar per damunt de tot els interessos del municipi i dels seus veïns”, assenyala l’alcalde de Nules.

Whatsapp Telegram