Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:26

Nules celebra la fira gastronòmica de la clemenules

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

Es vol posar en valor i promocionar aquesta varietat que té el seu origen a Nules

Tallers, demostracions, ponències, degustacions i concursos gastronòmics, tots ells al voltant de la clemenules tenen lloc aquest cap de setmana a la plaça Major de Nules i formen part de la programació del Festival Gastronòmic Clemenules que ha organitzat l’Ajuntament de Nules amb l’objectiu de seguir promocionant i posant en valor aquest producte autòcton.

En concret, al llarg dels dies 13, 14 i 15 de gener Nules ha estat també punt de trobada de diferents professionals de l’hostaleria de la provincia de Castelló i de reconeguts cuiners que han demostrat les qualitats culinàries de la clemenules.

Així doncs, en la jornada de dissabte ha tingut lloc una ponència gastronòmica de Vicky Sevilla, premi Jove Promesa de la Comunitat Valenciana, i chef del restaurant Arrels de Sagunt que compta a més amb una estela Michelín; també la coneguda Maria Querol ha impartit diferents tallers; i Jorge Lengua, cuiner revelació de la Comunitat Valenciana 2022, i chef del restaurant La Suculenta de Benicàssim ha protagonitzat altra de les ponències gastronòmiques.

Així mateix, també ha hagut un desdejuni saludable i una mostra gastronòmica  a càrrec de l’Associació d’Amas de Casa de Nules.

Demà diumenge es tancarà aquesta fira amb un concurs gastronòmic amb chefs de la província de Castelló, i amb una ponència gastronòmica a càrrec de Balbina Cano del Restaurant Casa Rabitas de Nules.

Cal recordar que, aquest festival s’emmarca en la tradicional Festivitat de la Clemenules. De manera que, en els pròxims mesos hi haurà a Nules diferents activitats al voltant de la Clemenules i que baix el lema Nules Origen Clemenules, “es vol posar en valor i promocionar la nostra clemenules”, matisa César Estañol, regidor d’Agricultura.