Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 18:42

El Consell Agrari de Nules reclama a Conselleria d’Agricultura solucions davant la plaga del cotonet

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori denuncia la no autorització feta per les autoritats competents de l’ús de productes que poden combatre aquesta plaga

Castellón Información

El Consell Agrari Municipal ha acordat remetre a la Conselleria d’Agricultura una declaració institucional sol·licitant solucions al cotonet, en aquest escrit denuncia la no autorització feta per les autoritats competents de l’ús de productes que poden combatre aquesta plaga, i també demana la gratuïtat per als llauradors de les eines biològiques que proposa la conselleria per a fer front al cotonet.

Davant açò, el regidor d’Agricultura, César Estañol, assenyala que “el sector agrícola està patint una greu problemàtica i són moltes les institucions locals i organismes agraris que s’estan pronunciant per a que es donen solucions a aquesta plaga, donat que repercutirà negativament en la pròxima campanya si no s’actua ràpid. Des del Consell Agrari exigim també actuacions i iniciatives en contra del cotonet”.

Per altra banda, davant la pedregada registrada fa unes setmanes ha acordat recollir les dades i la documentació pertinents per a poder demanar al Ministeri de Agricultura, juntament amb les altres poblacions afectades de la comarca de la Plana Baixa com ara la Vall d’Uixó, Moncofa i la Vilavella, la declaració de Zona Greument Afectada, “per a així poder aconseguir ajudes per als llauradors afectats”, matisa Estañol.

Així mateix, ha fet balanç de l’última campanya citrícola, i els representants presents del sector agrari local han traslladat al consell aquelles qüestions i problemàtiques que afecten als llauradors de la localitat.

Cal assenyalar que el Consell Agrari Municipal s’ha reunit aquesta setmana de manera presencial després d’estar un període sense activat degut als mesos de la pandèmia. Cal recordar, a més, que el consell està format per representants del sector agrari local entre els que es troben l’Associació Local de Llauradors, cooperatives, empreses citrícoles de diferents tipus, també estan representades les organitzacions agràries, els sindicats, les associacions de pous, els sindicats de reg , a més dels grups municipals amb representació en la Corporació Municipal, i la Policia Local.