Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 10:32

Neteja i desbrossament del Barranquet en els treballs preventius per les pluges de tardor

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 26 segundos

Noticias Relacionadas

La neteja del llit del Barranquet s'ha centrat de manera especial en el tram final, contigu a la via fèrria, que exerceix de dic de contenció i que provoca gran part dels problemes 

El departament de Serveis Públics intensifica les actuacions de prevenció per a evitar inundacions en cas de plugesamb labors de desbrossament i neteja del Barranquet. Aquests treballs s'emmarquen en el Pla de prevenció d'inundacions que l'equip de govern porta desplegant durant tot l'any per a avançar-se a possibles episodis de pluges torrencials o gota freda que puguen derivar en l'acumulació d'aigua en diferents punts de la ciutat. En aquest cas, la neteja del llit del Barranquet s'ha centrat de manera especial en el tram final del llit, contigu a la via fèrria, una infraestructura que exerceix de dic de contenció i que provoca gran part dels problemes d'inundabilitat que es registren en el nucli urbà.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha recordat que “la tasca preventiva per a evitar incidències per les pluges es realitza durant tot l'any i és fonamental per a reduir els riscos, encara que és evident que quan es produeixen episodis de pluges torrencials amb una gran quantitat de precipitacions en pocs minuts resulta pràcticament impossible evitar l'acumulació d'aigua en algunes zones; malgrat tot, el treball és constant i estem actuant en tots els àmbits possibles amb els recursos que tenim”.

Madrigal ha recordat les diferents actuacions que, com a part del pla de prevenció, s'han desenvolupat durant els últims mesos. Així, aquest estiu s'ha dut a terme la neteja del barranc de Ràtils i el barranc de Roig, en els encreuaments amb camins com el del Molí Llop, Bellot, Artana o les Voltes. A més, el consistori ha reclamat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que intensifique les actuacions per a garantir que els llits estiguen nets i es facilita el desguàs natural de l'aigua en l'època de pluges.

El pla de prevenció també abasta la millora de les infraestructures i de la xarxa, tant de sanejament com de pluvials, com un dels pilars fonamentals dins de les actuacions que es despleguen al llarg de tot l'any. En aquest sentit, una de les més recents ha sigut el programa pilot implantat al carrer Pere III, que permetrà minimitzar l'impacte dels episodis de fortes pluges, a través de la instal·lació de dos sistemes de captació de pluvials, a la cantonada del carrer Bayarri i al costat de Pare Molina. Aquest sistema, que ja ha demostrat la seua eficàcia, ha consistit en la instal·lació de reixetes de màxima absorció, amb un sistema de minimització de sorolls pel pas de vehicles i vàlvules especials antiretorn, que eviten olors i la presència de mosquits i insectes, fins i tot a l'estiu.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí