Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 14:08

Nebot (Compromís) anuncia la construcció de la Ronda Nord per a derivar el trànsit pesat fora de Betxí

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Betxí eliminarà definitivament el trànsit pesat de dins de la població”. Així de contundent s’ha manifestat Carla Nebot, la candidata de Compromís a l’alcaldia de Betxí, en l’anunci del projecte de construcció de la Ronda Nord que permetrà derivar els camions per fora del municipi. A través de l’ampliació del camí del Puntarró, Nebot pretén enllaçar la partida de la Foia, que alberga diverses empreses com Pavimbe i San Alfonso, amb els accessos a Cartonajes i a través del camí dels Pals, que també serà ampliat, empalmarà amb el polígon Canyaret per donar eixida a la CV-10.

Este ambiciós projecte es confirma com una de les principals apostes per a Nebot, que preveu finançar-lo en part amb les ajudes que cada any convoca l’IVACE per a la millora dels polígons industrials. A més a més, compta amb el recolzament dels empresaris implicats i del veïnat, que ha fet arribar esta necessitat a Nebot reiteradament a través de diversos canals. “Sóc conscient que els camions no poden continuar transitant per dins del poble, al costat d’edificis com el de l’EPA, el centre de majors, l’institut o l’escola infantil i per això hem de buscar una solució al més prompte possible. I eixa solució es diu Ronda Nord”.

Cal recordar que l’ajuntament de Betxí ja va culminar la primera fase d’este projecte ara fa uns anys, amb la construcció del pas elevat pel Puntarró que, a hores d’ara, ja permet canalitzar l’eixida de bona part del trànsit pesat provinent d’algunes grans empreses. Tot i això, amb l’anunciada ampliació dels camins del Puntarró i dels Pals, la Ronda Nord serà una realitat per eliminar definitivament el pas dels camions per dins de la població.