Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

Morella rememora la Rogativa amb una Diana dels Gaiteros i volteig de campanes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

La pandèmia no permet realitzar la tradicional romeria fins al santuari de Vallivana como cada primer dissabte de maig

Castellón Información

Com cada primer dissabte de maig, les morellanes i morellans esperaven celebrar la Rogativa i visitar a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana. La situació amb la pandèmia de la COVID-19 no permet les tradicionals activitats de la romeria fins al santuari, de manera que l'Administració de Vallivana amb col·laboració amb l'Ajuntament de Morella, han programat alguns actes per a recordar aquesta festa tan volguda per totes i tots.

Els Gaiteros de Morella han recorregut els carrers de la ciutat a toc de diana i a les 9.00 hores han sonat les campanes de la Basílica Arxiprestal. El volteig marcaria l'eixida de la Rogativa cap al santuari. A més, aquesta vesprada tindrà lloc una missa especial amb els tradicionals càntics de la Rogativa a la Basílica Arxiprestal de Morella. El cap de setmana de la Rogativa finalitzarà amb el volteig de campanes del diumenge a les 18.00 hores, quan la Rogativa tornaria a la ciutat.

L'Administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa, ha destacat que "a causa de la pandèmia hem programat uns pocs actes per a recordar que aquest seria el cap de setmana de la Rogativa a Vallivana". Jesús ha recordat que "és una tradició amb molta participació per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana, la nostra patrona, i esperem que prompte es puga desenvolupar amb normalitat". A més, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha afegit que "l'any passat ja es va suspendre per la COVID-19 i es van realitzar actes participatius en xarxes i des dels balcons, i enguany s'han programat aquestos actes que recorden una tradició molt arrelada a les morellanes i morellans".

Cal recordar que la Rogativa de Morella és una celebració tradicional que té lloc cada primer dissabte de maig per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana i demanar aigua per al camp. Així, es va en romeria des de la ciutat fins al santuari de Vallivana situat a poc més de 20 quilòmetres de la ciutat. Tradicionalment es passa la nit al santuari i el diumenge la peregrinació torna a Morella.9