martes, 26 de octubre, 2021  |  
Moncofa, Sant Antoni 2021 Moncofa, Sant Antoni 2021

- 13 octubre, 2021 -

Wences Alós Valls. Alcalde de Moncofa y Vicesecretario del PPCS. Tornen les festes de Sant Antoni, les festes d’octubre, les festes de les penyes!!!... Moncofa, Sant Antoni 2021

Wences Alós Valls. Alcalde de Moncofa y Vicesecretario del PPCS.

Tornen les festes de Sant Antoni, les festes d’octubre, les festes de les penyes!!!

Arriba el mes d’octubre i el poble de Moncofa celebra les festes en honor al seu patró, Sant Antoni. Són les festes més esperades i volgudes per tots els habitants de Moncofa, festes en què ens trobem amb els nostres amics i que celebren amb especial entusiasme.

Després d’un any i “pico” de covid, que han patit moltes persones i veïns del nostre poble, i pels quals vull tindre un sentit record, estem a les portes d’una nova normalitat en la qual hem d’entrar amb cautela i precaució.

Al programa no li falta res, tenim els clàssics actes oficials, la missa i processó, acompanyats per la SUM, en honor a Sant Antoni, l’acte institucional del 9’ Octubre, l’acte en honor a la Verge del Pilar, dia de la Hispanitat, concerts, disco mòbils, Dj’s, Gustavo Paradís, les nostres ben volgudes Danses Biniesma, pallassos, circ, focs d’artifici, petanca, pilota valenciana, disfresses, …i bou al carrer.

Aquest últim, el bou al carrer, fonamental per entendre les festes patronals com a tal en molt dels nostres pobles, en la nostra cultura valenciana i que ha sofrit i està sofrint una persecució injustificada per part de l’administració autonòmica i central.

Enguany, excepcionalment, les festes de Sant Antoni 2021 les organitza l’Ajuntament de Moncofa i vull agrair especialment la feina realitzada per la regidora de Festes, Maria Teresa Alemany Ríos, que amb la col•laboració de la Junta, la Comissió i els voluntaris taurins han donat a llum un ampli programa de festes.
Però, aquest any ha de ser un parèntesi en la història de les festes de les penyes a Moncofa. Una de les coses més destacables de les nostres festes de Sant Antoni és que cada any, un grup d’amics fa el pas de sacrificar-se i treballar desinteressadament per a organitzar unes festes per a tots els seus veïns, per al poble de Moncofa. Un repte dur, que requereix molt d’esforç i afany i per això es converteix en un acte tan bonic.
Eixa forma d’entendre les festes ha de continuar i per tant l’any que ve (la Penya La Clack) i els següents els penyistes hem de tornar a posar-nos a treballar perquè les festes que vindran siguen millors que les passades, el poble ho agrairà.

Per acabar, desitge a tot el poble una cosa: el millor per a tots (salut, diversió, bona companyia,…) i que disfruteu de les festes d’octubre.

VISCA SANT ANTONI!

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario