Noticias Castellón
jueves, 01 de junio del 2023 | Última actualización: 22:31

Moncofa inicia un Programa d’Oci Alternatiu per a joves d’entre 12 i 17 anys

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

Un dels objectius es que els propis joves siguen els que proposen i impulsen activitats relacionades amb el que més els agrada i puguen gaudir de les activitats que ells mateixa organitzen

Castellón Información

L’Ajuntament de Moncofa ha iniciat un Programa d’Oci Alternatiu per a adolescents d’entre 12 i 17 anys. Aquest s’ha dut endavant amb la col·laboració de l’IES Gilabert de Centelles on reben la educació secundària molts jovens de Moncofa. El projecte està obert a tots els joves del municipi encara que no estiguen cursant la educació secundaria a Nules. Així doncs, amb la col•laboració del centre educatiu s’han format una sèrie de grups motor i aquests han sigut els encarregats de proposar les diferents activitats, de manera que es trobe una varietat de continguts on tots ho passen bé.

De fet, la setmana de pasqua ja es va començar amb les primeres activitats. Els joves inscrits van poder gaudir de diferents jocs per desconnectar dels aparells electrònics. Es van organitzar, un scape room, soccerball, una competició de jocs de puntería, jocs de taula i estrategia. Aquest cap de setmana continúen amb una competició de tenis que tindrà lloc en les pistes municipals.

 La regidora de joventut Mª Teresa Alemany afirma que “la idea fonamental d’aquesta iniciativa que va surgir des de l’Ajuntament de Moncofa, és que els propis joves siguen els que proposen i impulsen activitats relacionades amb el que més els agrada i puguen gaudir de les activitats que ells mateixa organitzen”. Cal recordar que les activitats son gratuïtes i serán els dissabtes de 17 a 20 en diferents espais municipals que requereix l’activitat a realizar.

Alemany destaca: “Els nostres joves necessiten alternatives d’oci i els animem a que s’inscriguen perquè de ben segur gaudiran de les activitats conjuntes amb els seus companys”.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Moncofa estava prevista per a l’any anterior i s’anava a fer amb la col•laboració de l’Ajuntament de Nules, però la pandèmia va obligar a la seua cancel•lació, no obstant això s’ha acordat que davant la situació actual cadascú dels municipis reprengui l’activitat, de moment, de manera independent.

Quan la situació sanitària millore, l’Ajuntament espera reprendre les activitats conjuntes amb el municipi de Nules com bé van proposar d’un principi.