Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 14:47

Moncofa ayudará con 1.000 euros a cada comercio y negocio que tenga que cerrar por la crisis del coronavirus

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha fet este anunci per a “tractar d’ajudar els autònoms i xicotets empresaris del poble

Castellón Información

L’Ajuntament de Moncofa ha decidit llançar una ajuda de 1.000 euros directes per a tots aquells comerços o negocis que es vegen obligats a tancar a Moncofa i de 300 euros a tots els que vegen reduïda la seua activitat. L’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls aprovarà esta línia de subvencions després de l’anunci de la Generalitat de tancar tots els negocis vinculats a l’hostaleria i de reduir els horaris per a molts altres comerços per culpa del rebrot de la pandèmia del coronavirus.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha fet este anunci per a “tractar d’ajudar els autònoms i xicotets empresaris del poble que tan malament ho estan passant per esta crisi i que ara s’han vist colpejats de nou, en molts casos obligant-los a tancar els negocis de manera temporal”.

Esta línia d’ajudes tindrà com a base una modificació pressupostària que es portarà al Ple de la setmana que ve i que procedeix de l’amortització de préstecs a llarg termini gràcies a la bona gestió de l’equip de govern estos últims cinc anys. “El deute zero ens permet estar al costat dels autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant de la nostra localitat. Això se sumaria a les altres ajudes per a autònoms que vam traure l’any passat. Tractem d’estar al costat de la gent que s’està veient més perjudicada per la crisi al nostre poble”, ha explicat Alós Valls.

L’Ajuntament de Moncofa ha pogut impulsar estes noves ajudes de manera urgent gràcies a disposar de marge de maniobra econòmica en eliminar tot el deute a llarg termini que tenia amb les entitats financeres i que ara li permet disposar de 130.000 euros per a ajudar les persones i xicotets empresaris més necessitats del municipi.

Cal tindre en compte que esta seria la segona línia d’ajudes directes per a autònoms que aprova l’equip de govern de Moncofa. La primera es va traure en 2020 i se n’han resultat dos lots de sol·licituds. En el primer, un total de 10.056,44 euros i en breu està prevista una altra resolució favorable de 16.322,56 euros més, arribant ja a 25 autònoms locals.

Prioritat per a comerç i restauració en els pressupostos de 2021

Cal recordar que l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, està treballant per a portar a aprovació els pressupostos de 2021, en els quals tindran prioritat el comerç i l’hostaleria. L’objectiu de l’equip de govern és ajudar els veïns que treballen en estos sectors a afrontar els greus efectes que està tenint la crisi sanitària en estos dos àmbits especialment.

Els tècnics de l’Ajuntament han definit recentment ja els ingressos dels quals disposarà per a 2021, per la qual cosa l’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls està treballant tant internament com amb empresaris i emprenedors del comerç i l’hostaleria amb l’objectiu de destinar el major pressupost possible a estos incentius, així com a aconseguir que siguen el més eficaços possible.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “en esta crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus volem ajudar en molts fronts, però en este municipi és fonamental prendre mesures que ajuden a reactivar tot el teixit productiu vinculat al turisme, que és el que més ocupació aporta”.

Alós Valls i el seu equip de govern estan pendents de les mesures que té previst impulsar la Generalitat, algunes en col·laboració amb diputacions i ajuntaments, a les quals també s’adherirà.

Cal assenyalar que esta iniciativa va formar part del Pla Integral de Reactivació que l’Ajuntament de Moncofa va implementar per a pal·liar els greus efectes de la crisi del còvid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Una actuació integral que va pivotar entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupació, ajornament d’impostos i ajudes als autònoms i PIMES, amb l’únic objectiu de fer front des de tots els àmbits a les greus conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en el municipi.

Inversió de 200.000 euros en empreses locals

L’Ajuntament de Moncofa va destinar en 2020 fins a 200.000 euros a empreses locals després de l’estat d’alarma per als diferents treballs que ha fet en el municipi. L’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls ha volgut ser especialment sensible a l’hora de comptar amb les petites empreses del municipi en esta fase de desescalada.

També cal recordar que recentment l’Ajuntament de Moncofa ha obtingut ja oficialment un taller d’ocupació que servirà perquè 25 veïns del municipi puguen accedir a un lloc de treball durant un any.

D’altra banda, també s’ha aconseguit traure a contractació dos llocs de treball per a persones que hagen quedat sense ocupació com a conseqüència de la crisi del còvid. Es tracta d’ocupacions d’un any de duració, dins del programa Ecovid de la Generalitat.