Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

Moment històric: El Consorci Provincial d’Aigües fa un pas endavant

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Permetrà garantir aigua en tot el territori amb un preu sostenible i uniforme i serà vital per a lluitar contra la despoblació perquè “sense aigua no hi ha ni economia, ni treball, ni vida”

Pleno Diputación 240123

La Diputació de Castelló ha aprovat per unanimitat el protocol de creació del Consorci Provincial d'Aigües per a garantir aigua en tot el territori amb un preu sostenible i uniforme

El president José Martí ha destacat el consens de tots els grups en la creació d'un organisme que és vital per a lluitar contra la despoblació perquè “sense aigua no hi ha ni economia, ni treball, ni vida

El diputat de Sostenibilitat i portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, va assenyalar que l'impuls del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló “és segurament la decisió política més important d'aquesta legislatura en la Diputació”.

Una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrit a Diputació

El Consorci Provincial d'Aigües de Castelló és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, que quedarà adscrit a la Diputació. Hui s’ha formalitzat el primer pas per a la seua creació, que naixerà a partir dels dos existents en l'actualitat, de la Plana i el Pla de l’Arc, al qual posteriorment podran adherir-se els municipis de la província.

L'objectiu del nou organisme serà el desenvolupament de l'activitat encaminada a la gestió del proveïment d'aigua en alta a les entitats consorciades, amb la finalitat d'aconseguir un desenvolupament territorial sostenible basat en un subministrament d'aigua adequat als municipis, tant en quantitat com en qualitat, i en una uniformitat del seu preu en l'àmbit territorial.

El Consorci s'ocuparà d'explotar i mantenir la xarxa en alta formada per les captacions, sondejos, plantes de tractament i depòsits, així com les conduccions entre aquestes infraestructures i des de les mateixes fins als depòsits municipals existents en l'actualitat o fins al punt de lliurament que es designe. Fixarà un preu uniforme en tot el territori, amb independència de la forma en què es preste la gestió del servei pels municipis.

El president de la Diputació, José Martí, va assenyalar que “hui és un dia important, aprovem el protocol que suposa la primera pedra del futur Consorci Provincial d'Aigües de Castelló, estem posant les bases perquè en tots els municipis de la província hi haja aigua de qualitat per a tothom i per sempre, a un preu assumible, que a més serà el mateix en el conjunt del territori”. Va afegir que “si de veritat estem disposats a donar la batalla a la despoblació, hem de garantir el subministrament hídric a tots els municipis perquè sense aigua no hi ha economia, sense economia no hi ha llocs de treball i sense llocs de treball no hi ha vida”.

Ignasi Garcia i el Consorci

Pleno Diputación 240123

Per part seua, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha agraït el consens i l'acord de totes les forces polítiques per a fer un pas avant “que segurament és la decisió política més important d'aquesta legislatura”.

L'aigua és imprescindible per al desenvolupament social i econòmic dels nostres municipis, i l'aprovació d'aquest Consorci dona resposta a la necessitat de solidaritat, d'anar tots junts en aquest recurs tan valuós”, ha explicat Garcia. Ha afegit que “estem parlant de garantir el subministrament d'aigua als nostres pobles, amb un preu únic i solidari, i tindre una massa crítica suficient per a captar inversions tant de fons europeus com d'altres administracions”, ha conclòs el diputat de Sostenibilitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí