miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
El meló es cultiva a La Llosa d’una manera especial i gràcies a les seues característiques té un sabor exel.lent El meló es cultiva a La Llosa d’una manera especial i gràcies a les seues característiques té un sabor exel.lent

- 10 agosto, 2021 -

És un poble al sud de la província de Castelló conegut per la riquesa de les seues terres i per la qualitat de les... El meló es cultiva a La Llosa d’una manera especial i gràcies a les seues característiques té un sabor exel.lent

És un poble al sud de la província de Castelló conegut per la riquesa de les seues terres i per la qualitat de les aigües que hi tenen a la marjal

Castellón Información

La Llosa, a la Plana Baixa, és un poble de quasi mil habitants situat al sud de la província de Castelló, conegut per la riquesa de les seues terres i per la qualitat de les aigües que hi tenen a la marjal. La fruita que tothom coneix per la seua dolçor és el meló de tot l’ any, i és que a La Llosa es cultiva d’una manera molt especial i gràcies a les seues característiques conserva un sabor excel·lent.

Guillermo Llopis te una empresa de fruita a La Llosa, i el meló és el seu producte estrella. Les raons de la gran qualitat dels melons són molt variades i fan de la marjal de La Llosa un lloc únic per al seu cultiu. Unes condicions especials que són el secret de la dolçor d’estos melons. “El microclima és una de les raons, a més a més les terres estan situades a la marjal per baix dels nivell del mar i l’aigua te sals que també són molt importants per a traure esta fruita amb tanta qualitat. Tot això fa que el meló tinga molta consistència i un sabor molt particular” assenyala Guillermo Llopis.

Amb molta cura Llopis aconsegueix uns melons diferents “la meua obsessió és que siguen uns melons especials en el mos i en el sucre.” Per això també li presta molta atenció als productes que hi posa als cultius “han de ser els perfectes per a fer un meló dolç i consistent”.

Per a un llaurador el clima és essencial a l’hora de traure bona collita. Guillermo Llopis indica que “enguany és molt bona, estan eixint molts quilos de melons. Nosaltres treballem unes 400 fanecades de terra i este 2021 tenim vora el milió o milió i mig de quilos de meló”. Per a traure una bona collita de melons, dolços i suculents com els de La Llosa, tampoc hi poden faltar les abelles. I és que, “La flor del meló necessita la pol·linització, les flors mascle no tenen el meló i les flors femella si. Per esta raó s’ha de pol·linitzar i tenim vora un centenar d’abelles que fan eixa funció” afirma Llopis.

Els melons de La Llosa, segons conta Llopis, es planten “cap al mes de març i es cull en juny, juliol i agost segons el terreny”. Quan comença la collita, l’acte de collir els melons del camp i posar-los a la venda és quasi immediat, ja que “són productes molt apreciats”.

“La producció de melons és fonamental a La Llosa” ressalta l’alcalde, Ximo Llopis. “Tots els lloseros i lloseres estem molt orgullosos de la gran qualitat dels nostres melons i, per això, des de l’Ajuntament sempre mirem de protegir les collites i als agricultors” assegura l’edil fent referencia a l’augment en la vigilància que cada any impulsa  el consistori per a evitar robatoris als camps.

Whatsapp Telegram