Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Mazón es proposa que l'Aeroport de Castelló supere el mig milió de passatgers fins 2026

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que l’aeroport de Castelló té com a objectiu incrementar el nombre anual de passatgers fins que supere el mig milió l’any 2026.

Així ho ha manifestat després de l’acte de presentació del nou director general d’Aerocas, Justo Vellón, al qual també ha assistit la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Carlos Mazón s’ha referit a les “excel·lents dades d’este aeroport”, atés que en 2023 ha arribat a la xifra de 283.259 passatgers, la qual cosa suposa un increment del 90 % respecte a l’any anterior, i ha mostrat el compromís del Consell per consolidar l’aeroport com una infraestructura estratègica per al turisme de la Comunitat Valenciana millorant la seua connectivitat aèria, tant internacional com nacional, amb noves rutes que començaran a operar en els pròxims mesos.

Palanca logística i de creixement econòmic

Durant la seua intervenció, el president ha qualificat l’aeroport de Castelló com “la gran palanca logística, d’oportunitat de creixement i de projecció de futur de la província de Castelló” que constituïx una “extraordinària oportunitat” per a impulsar tant el turisme com la indústria, la innovació, la logística i el desenvolupament.

El cap del Consell ha subratllat que l’impuls a l’aeroport de Castelló pretén potenciar totes les seues vies d’activitat per a afavorir el creixement econòmic i la creació d’ocupació i, al mateix temps, enfortir la imatge de Castelló com a destinació turística i hub empresarial.

En este sentit, ha assenyalat que l’èxit d’atracció de passatgers a este territori no solament depén del seu aeroport sinó també de les possibilitats d’inversió, del suport als sectors estratègics, de la simplificació administrativa, de la seua oferta turística, de la inexistència de gravàmens a este sector, i de la proximitat d’altres infraestructures com el port.

Zona d’Activitats Complementàries

Durant la visita s’ha fet referència a l’impuls de la Generalitat, juntament amb la Diputació de Castelló, al projecte de desenvolupament de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) com un gran espai d’oportunitat per a atraure inversions i afavorir l’ocupabilitat “amb l’objectiu d’adaptar el desenvolupament de la zona a la demanda real dels inversors i desplegar totes les ferramentes per a impulsar noves activitats per a l’aeroport i tota la seua àrea d’influència”.

A més, cal recordar que Aerocas firmarà al març un contracte amb l’Agència Espacial Europea per a la posada en marxa d’una incubadora d’empreses que permetrà impulsar 12 projectes empresarials vinculats al sector aeroespacial, indústria de gran especialització i valor afegit, que contribuirà a retindre talent a la Comunitat Valenciana, així com a atraure noves inversions.

El president també ha visitat l’escola de pilots Panamedia, els hangars de manteniment d’avions de Brok-air Aviation Group i les instal·lacions on realitza les seues pràctiques l’alumnat d’FP d’aeronàutica de l’IES La Vall d’Alba. Així mateix, ha mantingut trobades amb els responsables d’Arkadia Space i Comet Enginyeria.

En esta línia, el cap del Consell ha subratllat que “continuem treballant per a afavorir la formació professional o la dinamització de les activitats industrials lligades a manteniment o reparació d’avions, entre altres”.

Marta Barrachina

La estrecha colaboración institucional entre la Generalitat Valenciana y la Diputación de Castellón está presente en el aeropuerto de Castellón. El presidente del Consell, Carlos Mazón, ha visitado hoy la infraestructura aérea y la presidenta de la Diputación de Castellón, Marta Barrachina, quien le ha acompañado en su visita, ha ensalzado el compromiso de impulsar de forma conjunta el polígono empresarial del aeropuerto.

Ambos dirigentes comparten el objetivo de impulsar el desarrollo de la conocida como ZAC (Zona de Actividad Complementaria) "para diversificar los usos del aeropuerto, generar riqueza en el área y crear trabajo", ha indicado la primera presidenta de la Diputación.

"El aeropuerto es una infraestructura clave para potenciar la posición estratégica y junto al Consell queremos desarrollar todas las posibilidades que ofrece", ha incidido la presidenta del Gobierno Provincial quien comparte con el presidente Carlos Mazón la oportunidad que tienen la ZAC para atraer inversiones y favorecer la empleabilidad, "y vamos a seguir trabajando de forma conjunta esta infraestructura, vital para la generación de oportunidades y para el desarrollo de esa zona en beneficio del conjunto de la provincia de Castellón", ha finalizado la presidenta Marta Barrachina.