Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:46

Marzà incorpora a Marta Escudero, Jordi Alcón i Víctor Zahinos a la seua candidatura de primàries a Les Corts

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Els aspirants als llocs 7, 8 i 9 de la llista representen la diversitat territorial de les comarques de Castelló

"Més representativitat territorial, més experiència municipal, més veu de l'interior, de més al nord, més pluralitat i major diversitat. Les noves incorporacions a l'equip de la nostra candidatura de primàries suposen un pas més perquè Compromís porte el millor equip possible a les pròximes eleccions autonòmiques". Així ho ha manifestat el portaveu adjunt de Compromís en les Corts, el castellonenc Vicent Marzà, a l'hora d'enumerar a les noves incorporacions de la qual, fins ara és l'única llista de primàries de Compromís presentada a les comarques de Castelló.

Així, a la candidatura -conformada per ell mateix com a número 1; la diputada Mònica Àlvaro, com a número dos; la regidor de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz com a número tres; el portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel com a número quatre; i el portaveu de Compromís per Almenara, Quique Castelló, com a número cinc- s'incorporaran també benicarlanda Marta Escudero, actual portaveu i regidora de Compromís en aqueixa localitat del Maestrat; l'alcalde de Vistabella, Jordi Alcón; i el castellonenc Víctor Zahinos.

Aquestes tres noves incorporacions optaran als llocs 7, 8 i 9 de la candidatura, atés que la possició número sis de la candidatura de Castelló a les Corts està reservada per persones independents provinents de la societat civil, moviments socials, veïnals i cívics amb l'objectiu obrir més Compromís a la societat.

Les noves incorporacions

"Marta Escudero, que serà la set de la candidatura, ha desenvolupat responsabilitats de Govern i oposició a Benicarló, i ha realitzat una labor impagable en el Maestrat. Formada com a Tècnica Superior en Integració Social i amb experiència de gestió en aqueixa àrea és un exemple de com la política local pot millorar la vida de les persones", ha afirmat Marzà.

Així mateix, Jordi Alcón, el huit de la llista de primàries, ha demostrat una gran capacitat per a liderar la gestió en un municipi d'interior com Vistabella, on ha implementat polítiques de gestió de residus pioneres, com el porta a porta; ha aconseguit que s'implemente la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa i ha rebut premis per gestió social per actuacions com el 'Menjar a Casa'. A més ha aconseguit ser exemple de lluita contra la despoblació, ja que a diferència d'altres municipis d'interior, Vistabella ha tancat 2022 amb un augment poblacional del 20%.

Víctor Zahinos, que assumeix el nové lloc en la candidatura de primàries, prové sector de Compromís més compromés amb el Medi Ambient. Veí del Raval Universitari de Castelló i vinculat professionalment a la Conselleria d'Educació, Zahinos aspira a donar veu a tants joves que s'enfronten a una realitat d'emergència climàtica i una precarietat que els dificulta crear un projecte de vida.