Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:41

Maria Josep Safont anuncia la incorporació del servei de salvament marítim amb drons a Borriana

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa de Borriana ha repassat l'actualitat i les últimes notícies de la localitat en una nova trobada informativa per videoconferència

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comparegut davant els mitjans de comunicació locals i comarcals, en una nova trobada informativa per videoconferència on ha repassat l'actualitat i les últimes notícies de la localitat castellonenca.

Abans de començar amb l'actualitat, l'alcaldessa de Borriana ha volgut felicitar a Silvia Navarro Godos, per ser triada com a nova Reina Fallera de Borriana per al pròxim exercici de 2023, i a Maria Olivas Vidal, que serà la reina Fallera Infantil de la ciutat. “Vullc agrair a totes les dones que es van presentar per a ser Reina Fallera de Borriana, això demostra la sang fallera que tenen”, ha afegit Maria Josep Safont.

Seguidament, l’alcaldessa ha fet referència a la campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes, ‘Reciclar per a ConserMar’. “L’objectiu d’aquesta campanya es conscienciar sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus en les platges”, ha declarat. 

Maria Josep Safont, en relació en aquest tema sobre el medi ambient, ha recordat els 77 tallers als quals han assistit un total de 1.758 alumnes de 3 a 18 anys dins de la campanya educativa mediambiental que han promogut l'Ajuntament de Borriana i la Fundació Limne. “Es essencial concienciar sobre la importancia de cuidar el medi ambient en la edad escolar, ja que açò formarà part de la seua educació i podran transmetre tot l'aprés a les seues cases”, subratlla l'alcaldessa. 

En aquesta campanya han participat 12 centres educatius del municipi, concretament els sis CEIP, Cardenal Tarancon, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga, Penyagolosa i Francesc Roca i Alcaide; a més dels 4 col·legis concertats, la Consolació, Illes Columbretes, Salesians Sant Joan Baptista i Vila Fàtima; així com els dos IES, Jaume I i Llombai.

L'alcaldessa també ha parlat sobre l'Escola d'Estiu municipal de Borriana, que en la XXXVI edició que es celebra enguany en el CEIP Novenes de Calatrava, ha acollit a 380 xiquets i xiquetes. Vull destacar el treball de les persones que organitzen i coordinen, des dels Serveis Socials, tots els tallers de l’escola d’Estiu perquè els xiquets i xiquetes de Borriana continuen en la seua formació en aquesta època de l’any”, apunta. 

Maria Josep Safont, a més, ha fet referència al curs d'Educació Viària impartit per la Policia Local en  aquesta Escola d’Estiu. El curs ensenya les normes bàsiques de la seguretat viària, amb classes teòriques amb exercicis, la projecció de vídeos i les pràctiques amb bicicletes a través d'un parc instal·lat a tal efecte al pati de l'escola.

Per altra banda, el Museu Arqueològic Municipal de Borriana ha organitzat conjuntament amb les universitats Jaume I de Castelló, la de Macerata (Itàlia) i la de Lorraine (França), la primera edició del Curs Internacional d'Arqueologia i Cultures del Mediterrani Antic, que enguany tindrà lloc a Borriana entre el dilluns 3 i el diumenge 9 d'octubre de 2022.

“El curs està dirigit a estudiants universitaris dels graus d'Història, Història i Patrimoni, Arqueologia o Humanitats, i estudiants de màsters relacionats”, afirma Maria Josep Safont. El Curs Internacional d'Arqueologia i Cultures del Mediterrani Antic proporcionarà coneixement dels fonaments teòrics, les metodologies i les tècniques dels estudis arqueològics.

Relacionat en l'àmbit musical, l'alcaldessa ha recordat que Borriana ja es prepara per als actes de les festes patronals de 2022 en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia. L'Ajuntament ha organitzat dos concerts gratuïts amb La Fúmiga, grup de música valencià l'estil de la qual mescla influències de la música de banda i de l'alternativa, i Efecto Pasillo, grup canari que combina sons diferents com el rock, pop, funk i la música llatina, els dies diumenge 4 i dimecres 7 de setembre. 

A més, l'Ajuntament de Borriana ha programat el concert extraordinari de l'orquestra de la Comunitat Valenciana, amb Javier Perianes com a solista i director. Interpretaran el concert per a piano de Ludwig van Beethoven. L’alcaldessa explica que es una de les millors orquestres en el panorama nacional.

Per últim, Maria Josep Safont ha destacat la incorporació per segon any consecutiu del servei de salvament marítim amb drons. “La pasada temporada es van salvar sis vides i es van realitzar més de 70 actuacions”, apunta l’alcaldessa de Borriana. El principal objectiu d'aquests drons és atendre amb major celeritat al rescat de banyistes, ja que inclouen un salvavides que ajuden els serveis de socorrisme a guanyar temps. “Tot lo que sigue augmentar el nivell de seguretat en les platges de Borriana és importantíssim”, afirma Maria Josep Safont.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí