miércoles, 19 de enero, 2022  |  
Marco anuncia que el Camí La Plana tindrà asfalt fonoabsorbent per a minimitzar el soroll provocat pel trànsit Marco anuncia que el Camí La Plana tindrà asfalt fonoabsorbent per a minimitzar el soroll provocat pel trànsit

- 2 enero, 2019 -

La remodelació d'Enrique Gimeno i de l'entorn de Maestría ja han incorporat aquest paviment per a millorar la qualitat ambiental Marco anuncia que el Camí La Plana tindrà asfalt fonoabsorbent per a minimitzar el soroll provocat pel trànsit

La remodelació d’Enrique Gimeno i de l’entorn de Maestría ja han incorporat aquest paviment per a millorar la qualitat ambiental

Castellón Información

La remodelació del Camí La Plana, que s’executarà en 2019, incorporarà asfalt fonoabsorbent en els 3,8 quilòmetres de traçat que separen l’avinguda del Lledó del camí Serradal. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat que “aquest tipus de paviment redueix el soroll provocat pel trànsit rodat i contribueix a millorar la qualitat ambiental de l’entorn en limitar la contaminació acústica provocada pel trànsit”. La remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno i la de Maestría també han utilitzat aquest paviment. Els tres projectes junts sumen 6 quilòmetres de calçades amb asfalt baix en emissions sonores.

Es tracta d’una de les millores proposades per l’empresa adjudicatària, Becsa, que redactarà el projecte i executarà els treballs per a dotar de voreres i carril bici a aquest estratègic vial de connexió del nucli urbà amb el litoral. El pas de vehicles és especialment intensa en els mesos estivals, quan també augmenta la població resident en els habitatges situats a banda i banda del Camí La Plana “pel que l’ús de l’asfalt fonoabsorbente contribuirà a millorar la qualitat ambiental de l’entorn”.

El projecte integral de remodelació, impulsat per l’Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria d’Urbanisme, persegueix la millora de la seguretat viària i promoure alternatives de mobilitat al vehicule privat a motor més sostenibles gràcies a la creació de voreres i carril bici. El Govern municipal invertirà 4,5 milions d’euros “a atendre una reivindicació històrica com és la millora de la seguretat viària del camí La Plana, millorar l’accessibilitat i habilitar les infraestructures necessàries per a facilitar desplaçaments a peu o amb bicicleta amb les necessàries garanties per a aquests usuaris més vulnerables”, tal com va subratllar l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, durant la presentació del projecte prèvia a la licitació.

Les obres per a remodelar aquest vial començaran una vegada redactat el projecte i tindran un termini d’execució de nou mesos. El remodelat camí La Plana estarà acabat al desembre de 2019. L’execució de voreres i carril bici es farà sense cobrir la séquia i s’adaptarà a l’amplària disponible en cadascun dels trams existents.

Altres grans projectes ja executats durant aquest mandat també han incorporat aquest asfalt fonoabsorbent. L’últim, la remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno, on també s’ha optat per aquest paviment arran de la millora proposada per l’empresa adjudicatària Pavasal. En total, 700 metres de paviment especial per a esmorteir el soroll provocat per la circulació de vehicles.

Abans ja s’havia instal·lat l’asfalt fonoabsorbent a l’entorn de Maestría, una zona residencial en la qual a més de mitigar el soroll amb aquest tipus de paviment també s’ha reduït a la meitat el pas de vehicles gràcies als sentits concurrents de circulació en la qual s’ha convertit en primera superilla de Castelló. “La contaminació acústica és un indicador clau per a mesurar la qualitat de vida de qualsevol barri, per la qual cosa totes les iniciatives que ens ajuden a mitigar el soroll provocat per una font sonora com el trànsit sempre seran benvingudes”, ha defensat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó.

Whatsapp Telegram