Noticias Castellón
lunes, 05 de junio del 2023 | Última actualización: 23:40

L’UJI demana de nou el Pla Pluriennal de Finançament amb uns comptes de 2022 amb déficit pressupuestari

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

El Consell de Govern ha aprovat hui els comptes anuals de la Universitat Jaume I corresponents a l’exercici 2022. La capacitat de finançament consolidat llança un valor negatiu que ascendeix a -5.921.388,73 euros. Sobre aquest punt, cal ressenyar que les reprogramacions del deute que la Generalitat va contraure amb les universitats va avançar 7.345.205,15 euros a l’exercici 2021, amb la consegüent minoració d’ingressos previstos per a 2022. Atès què es van comptabilitzar en l’exercici 2021, es va canviar la font de finançament de despesa pressupostada pel romanent de tresoreria no afectat. Encara que els objectius d’estabilitat pressupostària estan suspesos en l’exercici 2022, la Universitat Jaume I ha experimentat, per primera vegada, un dèficit pressupostari. Es posa de manifest, una vegada, més la necessitat d’un Pla Pluriennal de Finançament que dote de suficiència financera a la universitat pública de Castelló.

Finalment, cal assenyalar que els fons líquids de la Universitat han passat de 20.898.642,01 euros el 31 de desembre 2021 a 13.527.459,78 euros el 31 de desembre de 2022. La tresoreria ha presentat un valor suficient al llarg de tot l’exercici i no ha sigut necessari acudir a línies de finançament o factorització de deutes per a obtenir liquiditat. La Universitat Jaume I ha complit el període mitjà de pagament a proveïdors en tots els mesos de l’exercici 2022.

Per altra banda, el Consell de Govern ha aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2022 de les entitats dependents de l’UJI: Fundació General, Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Fundació Germà Colón i Fundació Isonomia.

La Fundació General ha finalitzat 2022 amb un resultat positiu de 30.087,91 euros. La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha tancat amb un resultat completament equilibrat. També la Fundació Germà Colón Domènech ha tancat 2022 amb una situació d’equilibri entre ingressos i despeses, i la Fundació Isonomia amb un resultat positiu de 7.222,02 euros.

Afiliació a l’associació Espai Aero Comunitat Valenciana

També s’ha aprovat l’afiliació de la Universitat Jaume I a l’associació Espai Aero Comunitat Valenciana, iniciativa promoguda des de la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum a la que s’han unit també la Direcció General de Formació Professional, Direcció General d’Universitats i la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

Es tracta de la primera associació aeroespacial de la Comunitat Valenciana nascuda amb l’objectiu d’unir sinergies, intentant conjuminar els esforços de les empreses aeronàutiques valencianes en aquests sectors clau per al desenvolupament industrial i tecnològic, i la creació d’ocupació d’alt valor afegit.

Participació de l’UJI en la Asociación de Radios Universitarias de España

El Consell de Govern ha aprovat la participació de la Universitat Jaume I com a sòcia de la Asociación de Radios Universitarias de España (ARU) de la que formen part 32 emissores universitàries, entre elles VoxUJI Ràdio, i que naix arran d’un conveni marc de col·laboració interuniversitari.

ARU és la primera associació que agrupa a professionals que desenvolupen la seua activitat en ràdios universitàries espanyoles amb l’objectiu de potenciar la cooperació i interacció entre aquestes, tant en l’assessorament mutu com en el desenvolupament de la coproducció, de programes educatius i formatius així com de nous formats radiofònics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí