Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 12:52

L’UJI capta prop d'un milió d'euros per a mobilitats dins del programa Erasmus+

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest finançament beneficiarà al voltant de 400 participants en el curs acadèmic 2022-2023, 41 d'ells per a la realització de pràctiques

La Universitat Jaume I ha aconseguit un finançament de 956.126 euros per a mobilitats de la comunitat universitària durant el període 2022-2024 en el marc del programa Erasmus+ 21-27, més inclusiu i ecològic. Podran realitzar mobilitats tant l'estudiantat, per motiu d'estudis o pràctiques, com personal docent i d'administració i serveis, i s'hi podran beneficiar al voltant de 400 participants. Això comporta un increment del 16% de finançament respecte al curs passat.  

Del total de finançament aconseguit, 914.587 euros corresponen a fons atorgats directament a l'Oficina de Relacions Internacionals de l'UJI per a distribuir entre els beneficiaris, i 41.539 euros a fons atorgats al consorci que coordina l'UJI i en el qual participa (LABORA-EURES) i el Conservatori Superior de Música de Castelló des de 2015 i que va ser reacreditat en 2021 fins a la finalització del programa.

La Universitat Jaume I manté més de 500 convenis amb institucions d'educació superior dins del programa Erasmus+ en 28 països i més de 120 empreses europees col·laboren amb els programes de pràctiques internacionals des de 2002.

Els programes de pràctiques estan coordinats des de l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques de l'UJI que enguany celebra el 20é aniversari de l'inici dels programes de pràctiques internacionals a l'UJI. Durant els mesos de setembre a octubre l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques impartirà el Pla de Formació de Pràctiques Internacionals per a formar i motivar l'estudiantat i titulats en la seua carrera professional internacional, així com estudiar les diverses opcions per a desenvolupar-la, com ara el programa Erasmus+ Pràctiques i el programa UJI World.

D'altra banda, l'Oficina de Relacions Internacionals coordina la totalitat de mobilitats d'estudis i de personal mitjançant diverses convocatòries públiques durant l'any acadèmic que ofereixen nombroses places de mobilitat per a l'estudiantat de grau, màster i doctorat, així com també per a PDI i PAS

Des de l'Oficina de Relacions Internacionals s'obrirà una convocatòria pública d'ajudes al mes de novembre per a estudiantat i en octubre per a personal per a realitzar una mobilitat curta a Europa. Com a novetat, enguany s'ha rebut finançament per a Blended Intensive Programmes, la qual cosa farà que es puga seleccionar un grup d'estudiants per a fer estades curtes combinades.

Dins del pla estratègic de la Universitat, i en el seu model educatiu, es propicia la mobilitat i l'ocupabilitat dels estudiants de tots els cicles (grau, màster i doctorat) a través de diferents programes com Erasmus+ i mobilitats fora de l'espai europeu a Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Oceania, Àfrica i Àsia. Més d'un 20% dels egressats de la Universitat Jaume I gaudeix almenys d'un període de mobilitat (d'estudis, de pràctiques o tots dos) durant els seus estudis o en finalitzar-los, organitzats per la mateixa universitat. Aquests programes de mobilitat es reconeixen dins del Certificat en Competències Transversals per a l'Ocupabilitat, del qual es publicarà prompte la convocatòria, i són un impuls fonamental a l'ocupabilitat dels seus participants.