Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 21 de marzo del 2023 | Última actualización: 16:03

Advertisement
Advertisement

Los Hijos dela Montaña actuarán en la Mostra de Teatre Reclam de la UJI

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Es trata d’un grup caracteritzat per una música que beu de les arrels nord-americanes però amb referències a la música mexicana

Castellón Información

 

El dissabte 25 de novembre de 2017, a les 20 hores, el Paranimf de la Universitat Jaume I acull l’actuació musical del grup multicultural Los Hijos de la Montaña, format per Sergio Mendoza i Luz Elena Mendoza, que es caracteritza per una música que beu de les arrels musicals nord-americanes però que està repleta de referències a la música mexicana i d’altres països d’Amèrica Llatina. Aquesta actuació s’emmarca dins del programa de la XXV Mostra de Teatre Reclam de la Universitat Jaume I.

Luz Elena Mendoza prové de Y la Bamba, grup amb residència a Portland, Oregó, amb influències de la música mexicana; mentre que Sergio Mendoza ha format part de Calexico, Devotchka, Giant Sand i Orkesta Mendoza, el seu projecte estel, en el qual reviu l’esperit del mambo mexicà dels anys 50’s i 60’s des de la seua base en Tucson, Arizona.

Tots dos, comparteixen cognom (que no parentiu) però també orgulloses arrels mexicanes i passaport nord-americà. Ambdues circumstàncies han sigut crucials per a forjar el projecte i és el senyal d’identitat de la seua música que beu de les arrels de la música nord-americana però que està repleta de referències a la música mexicana però també d’altres països de l‘Amèrica Llatina.

En el Paranimf presentaran un treball que oscil·la entre el folk i la cumbia, passant per moments per la psicodelia més pausada i crepuscular. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en la web.

Advertisement
Advertisement