Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 13:05

La Generalitat dona llum verda a les obres que donaran pas al vial ciclopeatonal CR185 en Borriana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Els treballs consisteixen en la realització d'una nova vorera en una longitud d'uns 310 metres lineals, aproximadament

La Generalitat ha iniciat les obres d'execució del vial ciclopeatonal CR185. L'itinerari, que completarà el CR185 existent fins ara, discorrerà en paral·lel a la CV-1852 de titularitat municipal, entre la CV-18 i l'inici de la zona urbana de Borriana, amb la millora de l'amplitud del traçat en cobrir la séquia Jussana en la zona més pròxima a la calçada.

Borriana comptarà amb un itinerari ciclopeatonal entre la població i la CV-18, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis. Amb aquesta actuació, ha manifestat, “es donarà continuïtat per als vianants pel carrer Vila-real entre la població i la CV-18 fins a l'inici de la zona més consolidada urbanísticament, tram que actualment no compta amb cap mena de zona habilitada per a la circulació de ciclistes i vianants.

L'edil d'urbanisme, Bruno Arnandis, ha aclarit que, amb una inversió prevista per part de la Generalitat al voltant de 100.000 euros, l'objectiu és “donar continuïtat al recorregut per als vianants, de manera que existisca un itinerari ininterromput entre la població i la CV-18”.

De manera permanent, ha assegurat, “estem ampliant els itineraris per a ciclovianants i incorporant-nos així a les dinàmiques d'altres països europeus i amb aquestes vies per a bicicletes i vianants anem situant la nostra ciutat a l'avantguarda de les més modernes i actuals tendències urbanístiques".

Els treballs consisteixen en la realització d'una nova vorera en una longitud d'uns 310 metres lineals, aproximadament. Es preveu, alhora, la prolongació de l'aigua potable la mateixa longitud, el desmuntatge de faroles i el posterior muntatge, la col·locació d'una nova canalització per a enllumenat i la realització de la xarxa de sanejament del tram construït.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'emmarca dins de les seues actuacions de millora de la connectivitat per a ciclovianants entre municipis.

Segons ha destacat Arnandis, "amb aquesta actuació es millorarà clarament la mobilitat tant de les persones com dels ciclistes i els veïns de la zona, i s'augmentarà la seguretat viària, l'accessibilitat i la mobilitat sostenible, objectius principals del consistori”.

Actualment, existeix una vorera al carrer Vila-real que discorre per tot el vial a banda i banda. El traçat d'aquesta vorera finalitza a mitjan carrer, just quan acaben els habitatges i comencen les parcel·les de cultiu.

Treballs

Els treballs han començat avui, amb el tall i la demolició del paviment per a procedir a realitzar una canalització per al sanejament, el traçat del qual discorrerà per on es troba actualment el voral de la calçada. Posteriorment, es realitzarà una altra canalització que discorrerà per darrere de la línia de faroles per a la col·locació de la canonada d'aigua potable, i una tercera canalització per a la col·locació del cablejat d'enllumenat públic.