sábado, 4 de diciembre, 2021  |  
Andreu Martín i Alberto Valle rebran els premis del Certamen Literari Ciutat de Vila-real a la Casa dels Mundina  Andreu Martín i Alberto Valle rebran els premis del Certamen Literari Ciutat de Vila-real a la Casa dels Mundina 

- 28 febrero, 2019 -

El premi a la millor novel·la en valencià ha sigut per a ‘Tothom et recordarà’ i ‘Soy la venganza de un hombre muerto’ en... Andreu Martín i Alberto Valle rebran els premis del Certamen Literari Ciutat de Vila-real a la Casa dels Mundina 

El premi a la millor novel·la en valencià ha sigut per a ‘Tothom et recordarà’ i ‘Soy la venganza de un hombre muerto’ en castellà

Castellón Información

La Sala Tàrrega de la Casa dels Mundina acollirà aquest divendres, 1 de març, a les 19.30 hores, el lliurament dels premis del Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2018. Una convocatòria que en aquesta edició ha guardonat els treballs de dos escriptors barcelonins. El premi a la millor novel·la en valencià ha sigut per a Andreu Martín, amb ‘Tothom et recordarà’, mentre que Alberto Valle s’ha alçat amb el premi a la millor novel·la en castellà, amb ‘Soy la venganza de un hombre muerto’. 

El certamen inclou, per segona vegada, totes dues categories, per a les quals s’han presentat prop de 400 títols procedents d’Espanya i Amèrica Llatina, que han sigut valorats per un jurat especialitzat al llarg dels últims mesos.

L’escriptor que s’ha alçat amb el premi a la millor novel·la en valencià, Andreu Martín, va nàixer a Barcelona. És una de les grans plomes espanyoles, guanyador del Premi nacional de literatura juvenil, del premi El Somriure Vertical i fins a tres ocasions de el Hammett de la Semana Negra de Gijón, entre altres reconeixements. El seu relat parla sobre un policia aïllat del cos amb una amant molt més jove que ell i embolicats en una situació de perill, ja que sobre Barcelona se cern l’atemptat jihadista definitiu.

portadaTothom etrecordara72Per la seua part, el guanyador en la modalitat de novel·la en castellà, Alberto Valle, també és de Barcelona. És periodista, escriptor i promotor i ha treballat en diversos mitjans, incloent la RAI italiana, a més de coordinar esdeveniments de tall mod, com Take Ivy o Le Clean Cut. Va ser editor del modzine Élite i fundador de The Bolier Club i dirigeix el programa de ràdio El aperitivo del ritual en Ràdio Ciutat Vella, de Barcelona. La seua obra versa sobre dos personatges, un d’ells inspector d’Investigació Criminal que viu a la Barcelona de 1952. Tots dos es persegueixen i fugen fins que es troben en 1991, moment d’ajustar comptes pel passat que deixen enrere.

El premi per a la categoria en valencià està dotat amb 6.000 euros, mentre que el guanyador del guardó en castellà rebrà 2.000 euros. En tots dos casos, el premi inclou la publicació del llibre amb l’editorial Alrevés, de Barcelona.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha felicitat els guanyadors i la qualitat dels treballs presentats. “Estem molt satisfets del balanç d’aquesta convocatòria del certamen, demostrant que el Certamen Literari Ciutat de Vila-real segueix consolidat com una referència en el sector de les lletres”, afirma l’edil, qui convida a tots els amants de les lletres a assistir a l’acte de lliurament dels premis.

El jurat ha estat compost per Jordi Ledesma, escriptor de diverses novel·les i guanyador, entre altres, del premi Pata Negra; Gregori Dolz, escriptor i fundador de l’editorial Alrevés; Pedro Tejada, professor de la Universitat Jaume I, director literari de Castelló Negre i expert en Max Aub; Eric Gras, coordinador de la secció cultural d’El Periódico Mediterráneo, i Inma Pitarch, coordinadora de Vila-real Negra i editora.

Whatsapp Telegram