Martes, 27 de octubre, 2020  |  
L’inici del curs arranca amb 794.243 alumnes, 76.000 docents i la creació de 3.000 grups per desdoblaments d’aules L’inici del curs arranca amb 794.243 alumnes, 76.000 docents i la creació de 3.000 grups per desdoblaments d’aules

- 7 septiembre, 2020 -

Les comarques de Castelló, el 99,6% dels centres educatius han obert i el 99,8 % dels alumnes tenen classes presencials L’inici del curs arranca amb 794.243 alumnes, 76.000 docents i la creació de 3.000 grups per desdoblaments d’aules

Les comarques de Castelló, el 99,6% dels centres educatius han obert i el 99,8 % dels alumnes tenen classes presencials

Castellón Información

Educació de la Generalitat manté un seguiment exhaustiu del primer dia de classe de l’alumnat valencià. Cal recordar que aquest curs hi ha una previsió de 794.243 alumnes, uns 4.000 alumnes més que el passat, i que les comarques de Castelló superen els 94.400 escolars, les de València estiguen prop dels 411.000 i les d’Alacant superen els 288.800 alumnes.

Inici del curs Educació 2020El conseller Marzà ha destacat que “tornem amb la màxima seguretat possible i amb la certesa que és més necessària que mai l’aportació educativa a la societat. L’alumnat es mereix tornar a les aules després de sis mesos, en un inici de curs marcat per la seguretat a les aules, on haurem de superar molts entrebancs, però fa mesos que estem preparant aquest moment i volem agrair el treball ingent fet per la comunitat educativa valenciana”, i hi ha afegit: “El balanç de l’entrada als centres educatius aquest matí ha estat positiu, i s’ha acomplit al màxim, per totes les parts, la corresponsabilitat d’assegurar el retorn a les aules de manera segura. Necessitem continuar així, seguint les pautes marcades per a complir les mesures de seguretat, protecció i higiene establertes”.

El 99,7 % dels centres educatius han obert per al 99,8 % d’alumnat. Per comarques, el 99,8 % dels centres educatius de les comarques d’Alacant han obert i el 99,9 % dels alumnes tenen classes presencials; a les comarques de Castelló, el 99,6% dels centres educatius han obert i el 99,8 % dels alumnes tenen classes presencials; pel que fa a les comarques de València, el 99,6 % dels centres educatius han obert i el 99,6 % dels alumnes tenen classes presencials.

Declaracions del president de Concapa a Castelló

José Antonio Rodríguez Salinas és President de Concapa (Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i pares d’Alumnes) a Castelló, una associació que es dedica a defensar “els interessos de la família i aconseguir que els seus fills rebin, en la vida escolar, un formació d’acord amb les seves pròpies creences i conviccions “, segons prega la seva pàgina web.

Així doncs, Salines assegura que les famílies no tenen el 100% de tranquil·litat de que aquesta tornada a l’escola no tinga incidències. Una de les seves principals reivindicacions és que els alumnes de Secundària i Batxillerat tinguen la presencialitat mitjançant desdoblaments a la tarda (actualment tercer i quart d’ESO juntament amb primer i segon de Batxillerat tindran una educació semi presencial): “es podrien desdoblar els grups de matí i tarda i amb un nombre d’alumnes màxim d’aula “.

Des Concapa defensen que hi ha massa càrrega de responsabilitats en els centres escolars i encara que està clar que cada centre té les seues particularitats: “entenem que s’hauria d’haver organitzat d’una forma més consensuada”, assegura el president de Concapa de Castelló, ja que defensa un mateix model perquè no hi hagi tant “descontrol”.

I els pares que decideixen no portar a l’escola als seus fills?

Salines té molt clar que legalment, l’escolarització és obligatòria de sis a setze anys, però la salut és un dret també: “Quan entren en confrontació el dret a la salut i el dret a l’educació, sorgeix un problema que moltes famílies”.

Inici del curs Educació 2020Perquè l’alumnat d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius torne a les aules amb seguretat, Educació hi ha fet una inversió extraordinària que ja supera els 207 milions d’euros, amb l’objectiu de desenvolupar totes les mesures de prevenció que han dictat les autoritats sanitàries.

S’ha augmentat en 438 euros la inversió per alumne, s’han contractat 4.374 docents més, fins a arribar als 76.063, perquè els 1.845 centres educatius valencians sostinguts amb fons públics compten amb professorat suficient per a baixar les ràtios, que permeten fer més de 3.000 desdoblaments de grups necessaris per a garantir la distància interpersonal d’1,5 metres entre l’alumnat i crear grups estables de convivència de 20 alumnes en Infantil i Primària.

Inici del curs Educació 2020Paral·lelament, s’han contractat més de 3.000 nous monitors i monitores de menjador per a poder fer més torns i que l’alumnat puga dinar a l’aula, i així s’assegurarà que es mantinguen les distàncies de seguretat.

Cal recordar que la societat valenciana té a la seua disposició el web ‘aulasegura.es’, en què es troba tota la informació sobre les mesures de protecció i prevenció que s’han desenvolupat en tots els centres educatius, així com respostes a preguntes freqüents.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *