Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

L’estudi encarregat per Almassora confirma que el soroll nocturn del Serrallo supera el límit

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

Forma part de les accions empreses des del consistori per a instar les empreses a reduir les molèsties sobre el veïnat i afavorir la convivència

L'Ajuntament d'Almassora ha traslladat a la Generalitat Valenciana, a l'Ajuntament de Castelló, a les empreses afectades i al veïnat de la costa nord l'informe realitzat per l'empresa d'enginyeria contractada per a mesurar en continu el soroll del polígon del Serrallo i que confirma que els nivells nocturns superen la normativa vigent. L'estudi forma part de les accions empreses des del consistori d'Almassora per a instar les empreses a reduir les molèsties sobre el veïnat i afavorir la convivència.

L'objecte de l'estudi s'ha centrat en determinar la influència dels nivells sonors de la recepció exterior en els habitatges confrontants al polígon, situat a escassos 100 metres de la zona poblada al nord de la platja d'Almassora. El procediment per a l'obtenció dels nivells de recepció externa en continu ha estat marcat per la ubicació de dues estacions de mesura ancorades a dos fanals a quatre metres des de cota zero, tal com indica la norma.

Les dades facilitades per l'empresa especialista en control acústic indiquen que els nivells de recepció externs registrats en totes dues estacions de mesura els dies 25, 26 i 27 d'abril, durant la franja horària compresa en horari diürn, “es troba en la seua majoria per davall del límit establit” en el Decret 266 de la Generalitat Valenciana per a aquesta franja horària.

L'informe desestima els “escassos” punts on se supera aquest límit, “ja que s'entén que pot ser degut a esdeveniments molt puntuals aliens a l'activitat industrial”. Els tècnics externs indiquen que els nivells més significatius es van produir de 8.00 a 9.00 hores i apunten la possibilitat que coincidisca amb l'eixida del veïnat de les zones residencials cap als seus llocs de treball. No en va, el pic es va produir en totes dues estacions, circumstància que corrobora la hipòtesi.

Per contra, el diagnòstic dels mesuraments abunda en què els nivells de recepció externs registrats aqueixos mateixos dies en horari nocturn “es troben en tot moment per damunt del límit establit” pel mateix decret per a aquesta franja horària. Segons indica aquesta part, existeix un increment dels nivells de recepció que oscil·len entre un 5 i un 10%, fet que es manté des de les 00.00 fins a les 7.00 hores aproximadament, amb lleugeres variacions. Aquesta circumstància es repeteix en les dues jornades amb registres i en totes dues estacions de mesura.