Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
viernes, 31 de marzo del 2023 | Última actualización: 11:22

Advertisement
Advertisement

Les festes d’Almassora tanquen la primera cort d’honor paritària

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

La reina, Elena Portalés, tindrà a dos homes i dues dones com a acompanyants

La cort d’honor de les festes d’Almassora incorporarà en aquest 2023, per primera vegada, la participació d’homes al costat de la figura habitual de la reina i les dames. La modificació del bàndol d’Alcaldia per a convidar a “tota la població” jove a integrar aquest òrgan festiu ha tingut resposta favorable i la reina, Elena Portalés Montañana, comptarà amb una cort d’honor paritària.

La jove va conéixer en la vesprada d’ahir als qui seran els seus acompanyants des del pròxim 17 de febrer, quan el ple municipal formalitze el seu nomenament i el de les quatre persones, dues dones i dos homes, que completaran la representació de les festes. Es tracta de Dean Curic Vega, Adrián Campos Campillo, Carla Escuder Ibáñez i Joana Adsuara Reolid.

Els quatre es van reunir ahir en el consistori per al primer posat oficial de les festes 2023, en el qual Portalés es va mostrar “encantada” de ser la primera reina amb una cort que aposta per la igualtat. La màxima representant i els seus nous acompanyants van intercanviar sensacions a unes hores d’oficialitzar la incorporació de la figura masculina en els festejos patronals.

“Només donem normalitat a un fet que ja és habitual en la pròpia corporació, en les empreses, en col·legis i instituts, en entitats esportives i en qualsevol àmbit de la societat: en 2023 no cap una altra fórmula que no siga la de la convivència en igualtat”, ha apuntat l’alcaldessa, Merche Galí.

“Han hagut de passar 60 corts d’honor per a obrir la representació també als xics, als quals desitgem que visquen un any inoblidable, que també serà històric per a les festes d’Almassora, al costat de les seues companyes”, en paraules de la regidora de Festes, Isladis Falcó. Falcó tornarà a reunir els cinc amb la Junta Local de Festes per a tancar el calendari d’actes.

D’aquesta manera, la reina, que estudia Enginyeria Aeroespacial a Toledo, compartirà el curs festiu amb Carla Escuder Ibáñez (doble grau de Dret i Administració i Direcció d’Empreses en l’UJI), Adrián Campos Campillo (estudiant de Periodisme en l’UJI), Joana Adsuara Reolid (alumna de Treball Social a la Universitat de València) i Dean Curic Vega (estudiant de Magisteri de Primària en l’UJI).

Advertisement
Advertisement