domingo, 20 de junio, 2021  |  

- 31 mayo, 2019 -

Des de Frenem la Contaminació denunciem la intensa olor a gas i/o hidrocarburs que es repeteix habitualment

Des de Frenem la Contaminació denunciem la intensa olor a gas i/o hidrocarburs que es repeteix habitualment

Castellón Información

Des de fa dies veïns i veïnes del Grau, Castelló i Almassora ens veiem forçades a conviure en una intensa olor a gas i/o hidrocarburs. Tot i ser una situació que es repeteix habitualment, des de les administracions públiques no rebem resposta ni de l’origen de l’olor ni de què es tracta.

La campanya de dosimetria que es va realitzar a juny de 2018 al Grau i Castelló a través del CEAM no va poder determinar l’origen d’aquestes olors. En aquell moment, des de la plataforma Frenem la Contaminació ja vam advertir que aquesta campanya era insuficient donada la situació especialment sensible que es viu al Grau, a quatre passos del Polígon del Serrallo i de les activitats que es desenvolupen a PortCastelló. Aquesta campanya va recollir dades a 10 dosímetres instal·lats al Grau i a Castelló durant 7 dies de juny quan, per exemple, a València s’instal·len 100 dosímetres com aquests i es fa 4 vegades a l’any (a cada estació).

Abans d’aquesta campanya, l’alcaldessa Amparo Marco i el seu equip van anunciar a maig de 2018 la creació d’una mesa de qualitat de l’aire de la qual, un any després, no hem tornat a sentir parlar. En la mateixa línia, l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha obviat la realització d’un estudi de qualitat de l’aire, aprovat per unanimitat al ple de maig de 2018, així com les 1572 signatures presentades a registre amb el mateix propòsit.

L’existència d’empreses altament contaminants i a escassos metres de la població, exigeixen controls estrictes i independents d’avaluació de la qualitat de l’aire. Les veïnes i veïns tenim dret a la informació i a conèixer amb què estem convivint. No obstant això, per part de les institucions rebem opacitat i una evident manca de voluntat per donar resposta a aquesta qüesti. que afecta a la nostra salut i a la del nostre territori.

Whatsapp Telegram