Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 21:16

L’alcalde de Vila-real no descarta celebrar festes de setembre “amb la normativa en la mà” i sense actes multitudinaris

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch assegura que està tot a punt, i que amb l’avanç de la vacuna i la gran quantitat d’actes que tenen lloc en l’àmbit privat, no té sentit restringir-los a l’àmbit públic

Castellón Información/S.N.

Vila-real va anunciar fa uns dies que amb l’evolució favorable (de moment) de la Covid-19 s’estava valorant la possibilitat de permetre les penyes derogant el decret de suspensió, davant la relaxació de les mesures imposades pel Consell per a frenar l’avanç de la covid-1. La decisió serà ferma després que la Generalitat faça públiques les noves mesures el pròxim 30 de juny

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, s'ha referit a la celebració de les festes de la Mare de Déu de Gràcia o no, i ha explicat a aquest diari que en aquest tema en el qual el futur és incert i està en joc la salut de les persones i la seua vida, cal deixar la innovació a un costat i anar per la via del sentit comú. . Apunta que Vinaròs està celebrant festes, de manera diferent a l’habitual i està funcionant prou bé. “Aleshores, ara, amb la normativa sanitària en la mà, que és la reflexió que li he fet a Silvia Gómez, presidenta de la Comissió de la Convivència amb les Penyes, si en una propietat privada poden reunir-se un gran nombre de persones, sense mascareta i de més, perquè no podem celebrar actes a l’aire lliure i amb les mesures de seguretat pertinents?”, manifesta. El primer edil assenyala a més que seria absurd i una contradicció que ara just que la mascareta ha deixat de ser obligatòria en la via pública, que en l’àmbit privat regiren unes normes i en l’àmbit de domini públic altres i que no se celebraren festes. “Les penyes no són un problema, si limitem la seua activitat dins dels criteris que marquen les autoritats sanitàries”, assegura.

Benlloch també ha posat en valor el component psicològic i emocional. “Necessitem plantar cara a la Covid-19, un dels elements de lluita contra el virus és l’alegria. La pandèmia ha fet sorgir molts problemes psicològics, psiquiàtrics i està afectant la conducta dels més menuts. També els adolescents, les penyes són fonamentals com a espais d’oci i respir després de mesos tan durs. I per tant, insistisc, si hi ha festes de desenes de persones dia a dia, no té sentit que no els deixen estar a les penyes. Ara bé, controlant que es pot fer i que no. Nosaltres ho tenim tot preparat per a fer festes. No unes festes a l’ús, sinó a xicoteta escala amb orquestres i esdeveniments menuts”.

L’alcalde descarta actes multitudinaris com un tombet que bou que reunia a 2.000 o 3.000 persones, “No té sentit i no és segur, per tant, és millor evitar-los, encara que estem a dos mesos i mig, però els actes culturals, la Xulla, a peu de carrer, tenen molt poc risc de contagi. Comissió, Junta i Ajuntament volem fer festes, però encara queda temps i no podem arriscar-nos a fer cap contracte, per a no deixar tirat a cap artista, però estic segur que serà una setmana de convivència i tradicions, perquè les festes són necessàries també per a eixir anímicament d’aquesta situació, a més que generen economia i no podem oblidar l’avanç de la vacunació, que en setembre podria haver arribat al 75% de la població, per tant, no té sentit que no hi haja festes”, conclou.