Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

L’alcalde de la Jana trasllada a la Secretaria Autonòmica d'Hisenda propostes per a millorar els fons antidespoblament

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcalde de la Jana, Domingo Tolós, ha traslladat al secretari autonòmic d'Hisenda, Fran Gamero, una sèrie de propostes per a modificar els criteris de repartiment dels fons de despoblació.

Tólos deia que lo que es busca amb aquestes propostes “es que un municipi com aquest -La Jana- que pateix un greu problema de despoblament no es quede al marge d'aquests fons a causa d'algun dels criteris que es tenen en compte en aquestes ajudes i que, al nostre entendre, s'ajusten poc a les necessitats dels municipis en ‘emergència demogràfica’”.

Gamero, acompanyat pel director general de Tributs, Rafael Beneyto, es van traslladar a La Jana per a atendre les reivindicacions del municipi sobre despoblament.

Tolós ha manifestat la seua satisfacció per la receptivitat tant de Gamero com de Beneuto davant els arguments de la Jana. Tanmatei, apuntava que “considerem que s'han de modificar o eliminar alguns dels requisits que es demanen per a accedir a aquestes ajudes, perquè manca de sentit que un poble en procés de despoblació com el nostre no rebi les ajudes per l'escassa extensió del seu terme municipal”.

L’alcalde recordava que “perdre aquestes ajudes és greu, però a més la nostra ciutadania es veu perjudicada perquè el Consell té en compte aquests criteris per a altres ajudes, com la desgravació de l'IRPF i això perjudica no sols el Consistori sinó a la ciutadania”.

Ara, Tolósespera que també la Secretaria Autonòmica de Polítiques antidespoblació i la Direcció General de l'Agència Valenciana antidespoblament siguin receptives davant les reivindicacions de la Jana.DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí