Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament de Vila-real aprova definitiviament el pressupost per a 2023 sense el suport de la oposició

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Ciutadans, Compromís, Partit Popular i Vox han votat en contra de l’aprovació mentre que PSOE i Unides Podem ho han fet a favor

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat este matí, de manera definitiva, el pressupost per a l’any 2023 en un ple extraordinari. L’aprovació del pressupost ha eixit endavant gràcies als vots a favor de l’equip de govern, PSOE i Unides Podem. La resta de grups polítics ha mostrat la seua negativa amb el vot en contra encara que no ha sigut suficient per a impedir l’aprovació.

El plenari, de caràcter urgent, ha començat amb l’aprovació unànime de tots els grups polítics per a la inclusió dels dos punts a tractar a l’ordre del dia. 

El regidor d’Hisenda, Xus Madrigal, ha desglossat al ple la proposta de pressupost corresponent a l’exercici 2023 i que ascendeix a 53,3 milions d’euros. El desglose del pressupost es el següent: 21,2 milions d’euros aniran destinats a gastos de personal, 23,5 milions d’euros corresponents a gastos corrents i contractes, 771.000 euros corresponents a interessos bancaris i préstecs relacionats amb l’herència del Partit Popular, 3.158.000 euros per a subvencions, 207.000 euros de fons de contingències per a fer front a la pujada salarial dels funcionaris corresponent a l’any passat i 1.321.840 euros per a inversions. Tot açò, deixa al govern municipal un marge de 1,9 milions d’euros de gasto discrecional.

Després de la corresponent explicació i desglossament del pressupost, la sessió ha continuat amb la votació on PSOE i Unides Podem han tret endavant l’aprovació amb els vots en contra de la resta de grups polítics. Encara així que la resta de grups s’han posicionat en contra de l’aprovació, cap d’ells ha donat una explicació del seu vot. L’únic partit que ha explicat el vot ha sigut Unides Podem. José Ramón Ventura Chalmeta ha explicat que el seu partit ha votat a favor dels pressupostos “per responsabilitat”. “Sabem que no son uns pressupostos ideals pero també sabem les condicions externes que els condicionen”, argumentaba Chalmeta per justificar el seu vot a favor. 

D’altra banda, el Ple també ha donat llum verda a la plantilla pressupostària de l’exercici 2023 amb el vot a favor de PSOE i Unides Podem, l’abstenció de Compromís i Ciutadans i la negativa de la resta de grups. El regidor de Recursos Humans ha explicat que es contempla la creació de 13 noves places i l’amortització de 11 amb l’objectiu de reforçar i optimitzar el personal municipal. Així mateix, l’edil ha agraït la labor dels empleats municipals.

Advertisement
Advertisement