Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

L’Agrupació de Regants de Pinella de Vila-real denuncia una ‘ona’ de robatoris en els comptadors d’aigua

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Els hidrants afectats són sobre 40 pel que el mal material dels robatoris ronda els 50.000 euros en tan sols quatre dies

L’Agrupació de Regants de Pinella de Vila-real està sofrint aquesta setmana diversos robatoris als seus contadors d’aigua que els està impedint realitzar el seu treball amb normalitat. Des del dilluns 13 de març, son molts els hidrants d’aquesta zona els que s’han vist afectats. En relació amb açò, el director tècnic de l’Agrupació de Regants de Pinella, Héctor Manrique, explicaba que “en total son ja sobre 40 els hidrants que ens han furtat, lo que en diners equival a uns 50.000 euros”.

“Portem quatre dies seguits sofrint robatoris als contadors i, a més del robatori en si, se’ls deixen oberts i ens fan maleses”, al·lega Manrique. Aquesta ‘ona’ de robatoris no només ha afectat als contadors, de manera material, sinó que també al treballs dels regants. En un dels robatoris d’aquesta passada matinada, els lladres han danyat una de les canonades principals, pel que els regants s’han vist obligats a parar de treballar ja que l’aigua no arriba correctament a molts dels hidrants. “En aquests moments no podem regar ni sabem quan podrem fer-ho perquè els trencaments dels hidrants fan que perdem l’aigua abans d’arribar a les finques”, exposava el director tècnic de l’agrupació.

Des que van començar els robatoris, els membres de l’agrupació estan treballant per a intentar solucionar els problemes però, assoles, no poden fer res. Respecte a açò, Manrique explicava que “la solució és canviar-ho tot però, clar, mentre nosaltres treballem per arreglar-ho els lladres segueixen fent maleses”

Així mateix, des de l’Agrupació de Regants de Pinella, denuncien que es senten “totalment indefensos” davant aquestos robatoris. Des del dilluns, son diverses les denúncies que han fet en relació amb els robatoris però, de moment, l’ajuda rebuda ha sigut nula. “Tots els dies hem denunciat els fets davant de la Policia Nacional i Local però encara no tenim cap ajuda ni solució”, explica, a lo que afegeix que “si la Policia no fa res, i ens ajuda amb aquesta situació, la cosa no va a canviar”.

Aquesta matinada, diferents membres de l’agrupació, patrullaran les zones per tal de disuadir els lladres i intentar defensar lo seu, encara que eixa no és la seua feina. “A partir d’ara anirem a patrullar per a intentar evitar més mals pero això no es la nostra feina. Ens sentim indefensos. Tots els dies venen i ens roben pero tenim la sensació de que no estan fent res per ajudar-nos a evitar-ho. Si la Policia fa la seua feina, és qüestió de temps agafar-los”, conclou Héctor Manrique.

Advertisement
Advertisement