Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 01:28

L'Ajuntament de Suera crea un 'Grup Violeta' per a combatre comportaments sexistes a les festes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Més de 20 persones són voluntàries d'esta iniciativa que busca frenar possibles situacions d'assetjament i atendre a les víctimes

L'Ajuntament de Suera diu prou al masclisme. Durant les festes patronals d'agost, hi haurà actiu un "Grup Violeta", format per més de 20 persones voluntàries, que vetllaran durant tot el dia i nit per a frenar les possibles situacions d'assetjament o agressions cap a les dones o qualsevol comportament sexista. Les membres d'aquest equip portaran un braçal distintiu per a poder ser identificades per la població.

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Suera, Gema Soriano, ha destacat que es tracta "d'una mesura necessària per a combatre totes aquelles situacions masclistes que vivim les dones durant les festes. Tenim tot el dret de gaudir amb seguretat de la mateixa manera que ho fan ells". Per la seua part, l'alcalde de Suera, José Martí, dóna tot el suport a la iniciativa i remarca que "és molt important que en la lluita contra la violència de gènere s'impliquen també els homes, perquè tenim moltes coses a canviar per assolir la igualtat".

Les persones voluntàries realitzaran una formació per part de l'agent d'Igualtat de la Mancomunitat Espadà Millars, José Arrandis, per a poder posar a la pràctica un protocol clar que frene qualsevol situació d'agressió o assetjament. "És essencial partir d'unes instruccions professionals per a saber reaccionar enfront d’estos comportaments", ha subratllat la regidora.

La setmana de les festes de la Mare de Déus de l'Assumpció comença este divendres 12, amb la tradicional presentació de les festeres infantils. Durant tota la setmana el poble de Suera gaudirà de cercaviles, espectacles musicals per a totes les edats, activitats infantils, exhibicions taurines, concurs de paelles i celebracions religioses.