Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

'Suera, un poble al carrer' declarada festa d'interés turístic autonòmic

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

La Direcció General de Turisme reconeix la trajectòria d’esta tradició, l’originalitat i la recuperació de la cultura en les 25 edicions

Suera està d’enhorabona. La presidència de la Generalitat ha publicat la resolució que atorga la declaració de festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Mostra Etnològica 'Suera un poble al carrer'. La Direcció General de Turisme reconeix així la trajectòria d’aquesta arrelada tradició al poble, la qual compta amb 25 edicions, i valora l’originalitat i la recuperació i representació de la cultura popular dels nostres avantpassats.

L’alcalde de Suera, José Martí, ha destacat que es tracta d’un reconeixement “just i molt merescut, perquè tot el poble de Suera ha treballat cada any per millorar cada edició, per incloure més exposicions, activitats i representacions”. El president del Centre Cultural Suera, Enrique Salvador, ha subratllat que “es tracta d’un homenatge a totes aquelles persones que d’alguna manera han format part de la història de ‘Suera, un poble al carrer’”.

Esta mostra només s’ha cancel·lat una vegada en la seua història a causa de la situació epidemiològica de la Covid. A més a més, aquest any es va celebrar en una data inusual, després del seu ajornament en el mes de gener (normalment se celebra el diumenge abans del dia de reis). Així doncs, el 3 d’abril d’aquest any es va portar a terme el 25 aniversari, amb més activitats que mai. En concret, van recuperar representacions com 'El festeig a la plaça', el bateig o el poema en l’arc de l’encontre, que fa anys que no formaven part de la programació.

Recordem que en l’actualitat l’Ajuntament de Suera amb el Centre cultural organitza les visites del SOM (Suera Museu Obert). Cada dissabte i diumenge durant l’estiu ofereixen visites guiades gratuïtes pels diferents espais que formen part de la Mostra Etnològica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí