Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

L’Ajuntament de Castelló crea una unitat policial per a visibilitzar la diversitat i lluitar contra els delictes d’odi

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La Unitat de Diversitat i Inclusió Social (UDIS) lluirà el logo guanyador després d’un concurs en l’Escola d’Art i Superior de Disseny

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, ha creat la Unitat de Diversitat i Inclusió Social (UDIS) de la Policia Local, una unitat que naix amb l’objectiu i finalitat de visibilitzar la diversitat, fomentar la inclusió social i previndre els delictes d’odi. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, han participat aquest dijous en el lliurament de premis del concurs realitzat entre l’estudiantat de la’Escola d’Art i Superior de Disseny per a triar el logotip que lluirà i identificarà a aquesta unitat.

L’alcaldessa ha destacat que «l’UDIS ha nascut per a visibilitzar i sensibilitzar sobre la diversitat cultural, funcional i sexual existent en la nostra societat i fer front a desafiaments com el lluitar contra els delictes d’odi i fer costat a les víctimes d’aquesta mena de delictes que són discriminatoris i intolerables». «Castelló avança cap a un nou model de Policia Local, que s’adapta a les demandes i realitat social de la nostra ciutat, una ciutat que és diversa, plural i inclusiva», ha indicat.

Marco ha agraït la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny per a l’organització del concurs convocat per a triar el logotip oficial de l’UDIS i ha donat l’enhorabona a les dues guanyadores del primer i segon premi. El primer premi ha recaigut en l’estudiant Llija Naumann, el disseny de la qual serà el logotip oficial que lluirà l’UDIS. El segon premi ha sigut per a l’estudiant Isabel Montoliu.

El regidor de Seguretat Púbica i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que la unitat «es va crear el mes d’abril passat i està integrada per fins a set efectius que s’encarreguen de temes com la sensibilització contra l’assetjament escolar, els delictes d’odi, la LGTBIfobia, la mediació i l’atenció a les mates d’aqueixa mena de delictes, entre altres coses».

L’UDIS té entre els seus fins el de fer costat a les víctimes relacionades amb els delictes d’odi per fets discriminatoris i intolerància per racisme i xenofòbia, orientació i identitat sexual, de gènere, pràctiques religioses, exclusió social, diversitat funcional o aporofobia; així com la realització de labors de conscienciació i sensibilització.

En l’acte de lliurament de premis celebrat hui en el Menador també ha assistit una representació de la nova unitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí