Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 00:27

L'Ajuntament de Borriana llança la tercera campanya de bons per al comerç local

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

Les primeres 48 hores del període de compra de bons estan reservades per a aquelles persones que no van poder participar i adquirir-los en les dos campanyes anteriors

L'Ajuntament de Borriana llança la tercera campanya de bons per al comerç local durant el mes d'octubre, després de l'èxit de les dos edicions anteriors, al juliol i a l’octubre de 2021, i reservarà les primeres 48 hores del període de compra de bons per a aquelles persones que no van poder participar i adquirir-los en les dos campanyes, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Així, els dies 13 i 14 d'octubre es reserven per als veïns i veïnes que no van poder comprar bons en les anteriors edicions, i a partir del dia 15 d'octubre podran accedir també els qui ja els van gaudir.

Com ha explicat l'alcaldessa, “vist l'enorme interès generat per la primera i la segona campanya i els beneficis que va reportar al teixit comercial de la ciutat, s'ha decidit llançar una nova campanya de bons per a donar suport al comerç de proximitat”.

El consistori ja ha publicat les bases que regulen aquesta campanya de bons descompte a la qual es podran adherir els comerços i establiments d'hostaleria o de serveis des del 10 d'octubre i fins a la fi de la campanya, el 29 d'octubre.

Maria Josep Safont ha assenyalat que el govern municipal inverteix en aquesta nova iniciativa un total de 170.000 euros amb la finalitat de “donar suport tant al comerç com a l'hostaleria i al sector serveis dels barris de la ciutat. En la primera edició, el mes de juliol, el consistori va destinar 200.000 euros i en la segona d'octubre de 2021, 165.000 euros més.

En aquesta ocasió l'Ajuntament també posarà en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros, subvencionats al 50% per als veïns i veïnes de Borriana que seran canviables per a gastar en les botigues de proximitat i l’hostaleria local adherits a la campanya.

D'aquesta manera, les persones participants, en el moment de comprar els bons, pagaran el 50 per cent del valor nominatiu, l'altre 50 per cent serà l'import de la subvenció directa municipal.

El límit màxim de subvenció per persona serà de 100 euros, és a dir, podrà comprar fins a 200 euros en bons, es podrà utilitzar un bo per compra i cada bo ha d'utilitzar-se per l’import total d’una sola vegada.

Podran optar als bons les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana, que hauran d'inscriure's a través de la plataforma en línia que s'obrirà per a la campanya. No obstant això, la Federació de Comerç de Borriana proporcionarà suport una vegada més a les persones que tinguen dificultats per a l'accés telemàtic.

El govern municipal impulsa per tercera vegada aquest programa d'ajudes i, com en les altres edicions, la gestió serà duta a terme per la Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV), com a entitat col·laboradora.

En la presentació de la nova edició dels bons han estat presents al costat de l'alcaldessa, la regidora de Comerç, Sara Molina, així com el vicepresident de Confecomerç, Mauro Gómez, i la presidenta de la Federació de Comerç de Borriana, Susana Ibáñez, que han assegurat que “l'objectiu és fomentar el retrobament entre els consumidors i el comerç de proximitat en època de dificultats”.

En aquest sentit, ha volgut recalcar que es tracta “d’una iniciativa que beneficia tant els veïns i veïnes com els comerços i la societat en conjunt, ja que d’aquesta manera es reforça un model productiu de proximitat, més sostenible econòmicament i mediambientalment, en què es genera una ocupació estable i de qualitat”.

Així mateix, han destacat que gràcies al treball i la bona coordinació entre l'Ajuntament, la federació local de comerciants i l'autonòmica “s'han pogut posar en marxa aquests bons d'una forma reeixida, i a més de forma pionera, en ser Borriana el primer municipi de la Comunitat Valenciana on es van començar a aplicar”.

Adhesió de comerços

La participació dels comerços i establiments requereix l’adhesió prèvia a la campanya, a partir del dilluns 10 d'octubre, i poden participar de manera gratuïta tots els comerços, establiments d'hostaleria i de serveis amb un local permanent obert al públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d'alta. Com a novetat, en aquesta edició s'inclouen les activitats referents a alimentació. No s'inclouen quioscos, gestories, assessories, agències d'assegurances, despatxos d'advocats i notaries, farmàcies, estancs, gasolineres i cases d'apostes.

Les bases reguladores de les subvencions de la tercera campanya de bons del comerç es poden consultar en la seu electrònica de la web municipal.