Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 14:08

L’Ajuntament d’Almenara realitzarà un estudi de la petjada de carboni de la localitat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La mesura forma part del Pla d’Acció Per al Clima (Paces) que s’està elaborant en la localitat per a reduir les emissions de CO₂ en un 40% abans de 2030

L’Ajuntament d’Almenara realitzarà un estudi de la petjada de carboni de la localitat amb l’objectiu de conéixer les emissions de CO₂ que es produeixen per a poder prendre mesures per a disminuir-les. Aquesta mesura s’emmarca dins de les que estan previstes en el Pla d’Acció Per al Clima (Paces) que s’està elaborant actualment.

Aquesta sèrie de mesures s’emmarquen dins del compromís adquirit a través del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia al qual està adherit l’Ajuntament d’Almenara. Aquest Pacte d’Alcaldies és el principal moviment europeu de municipis i regions que han assumit el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris.

Amb l’adhesió a aquest pacte el municipi d’Almenara va adquirir en el seu moment el compromís voluntari de reduir les emissions de CO₂ en un 40% abans de 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Per a aconseguir aquests objectius s’han de realitzar diversos estudis per a després poder prendre les mesures necessàries. En aquest sentit, entre ells es realitzarà la petjada de carboni de la localitat, mitjançant la qual es mesura la quantitat d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que es produeixen i s’alliberen l’atmosfera de manera directa o indirecta per una organització, producte, esdeveniment o individu.

La petjada de carboni s’empra com un indicador de sostenibilitat, perquè permet quantificar, avaluar i fer un seguiment sobre l’impacte que té una organització, esdeveniment o producte sobre el medi ambient i la seua contribució al canvi climàtic.

Per tot això, es farà una avaluació de la situació energètica del municipi d’Almenara, per a la qual es calcularan les dades per separat del consum d’instal·lacions fixes, transport i electricitat, així com les dades de generació d’energia renovable.

Una vegada realitzada l’avaluació, l’Ajuntament d’Almenara, i amb les dades a la mà, s’estarà en disposició de dissenyar propostes de millora que podran dur-se a terme en les instal·lacions municipals, elaborant un pla de reducció d’emissions propi per a complir els objectius marcats. Així, en aquest estudi es detallaran les actuacions de millora que es puguen escometre per a l’optimització de l’eficiència energètica i l’estalvi energètic.