Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 12:12

La Vilavella publica el BIM 2023 i anima als veïns a dinamitzar el poble per arribar a ser un referent a nivell provincial

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

El document resumeix les actuacions realitzades des de l’Ajuntament, així com activitats organitzades per les associacions locals i altres fets importants transcorreguts en la localitat

El Butlletí d’Informació Local de La Vilavella, més conegut com el BIM, és un document que resumeix l’activitat duta a terme pel municipi durant l’any passat. En les seues pàgines podem trobar les actuacions realitzades des de l’Ajuntament, així com activitats organitzades per les associacions locals i altres fets importants transcorreguts en la localitat castellonenca.

Amb aquest document publicat, el consistori també anima als veïns i veïnes del municipi a participar en les associacions locals i ajudar a dinamitzar el poble per a arribar a ser un referent a nivell provincial. “El veïnat de La Vilavella sempre ha estat complidor, treballador i participatiu, tal com es demostra en cada activitat que es porta a terme, per això cal continuar amb aquesta línia i anar creixent”.

L’Ajuntament ha destacat en primer lloc la Regidoria d’Obres i Serveis Municipals, per millorar la vida de la població a través de les diferents obres que s’han posat en marxa durant aquest darrer any. L’obra del tanatori, l’obra de l’accés a l’escenari de la coberta municipal, la millora del sostre del cementeri, l’asfaltat del carrer del Consum l’embelliment del Camí-rel i la cadira accessible a la piscina municipal han sigut les més destacades.

L’esport i l’educació son una part dinamitzadora del municipi. Des de la Regidoria d’Educació s’han aprofitat les vacances d’estiu per tal de posar en marxa algunes de les millores que es feien necessàries tant al CEIPSO José Alba com a l’escoleta Juan XXIII. En quant a l’esport, s’han organitzat les curses de Festa La Vila organitzades pel club A4 Pelat, així com la reparació del tatami i dels elements del gimnàs municipal, i l’actuació sobre la ciutat de la raqueta i el camp de futbol. “L’aposta per l’esport farà que per al proper any puguem gaudir dels millors tornejos i campionats a més de les curses ja instaurades en el municipi”.

El BIM 2023 també ha subratllat que per primera vegada La Vilavella compte amb una Regidoria d’Igualtat. Aquesta, junt amb les àrees de Salut, Serveis Socials i Majors s’ocupa del benestar dels més vulnerables de la localitat. Des de la Regidoria d’Igualtat s’ha intentat conscienciar als escolars del municipi per tal de posar en valor la igualtat entre les persones. “La igualtat i el respecte és una de les banderes de la regidoria, i la celebració del dia contra la violència de genere o el mural en commemoració del dia contra la violència de genere són alguns exemples de les activitats que es duen a terme des d’aquesta àrea”.

El document també posa l’accent en les festes que ha albergat la localitat al llarg de l’any. “Després de dos anys en els que les Festes de La Vila no s’havien pogut celebrar amb normalitat, per fi el veïnat de La Vilavella ha pogut gaudir d’unes festes que han tingut activitats per a totes les edats”. Enguany les festes van tindre algunes novetats en la programació, però sense oblidar actes tradicionals com els festejos taurins, actes religiosos o el concurs de paelles. El BIM també destaca altres festes com la primera Festa de la Taronja, per reivindicar la importància que ha tingut el cultiu de la taronja a la població; la IX Edició del Festival Classical Music La Vilavella; i la Festa del Fanalet, una activitat molt tradicional de la localitat que es va poder celebrar després de dos anys d’aturada.

L’Ajuntament de La Vilavella també ha esmentat que gràcies als programes de Labora s’han pogut incorporar a 10 treballadors a la plantilla municipal. A través del Programa EMPUJU, una administrativa menor de 30 anys per una duració d’un any; amb el Programa EXPLUS, una auxiliar administrativa major de 30 anys per una duració d’un any; en el Programa EMDONA, dos persones al personal de neteja per una duració de 9 mesos; i gràcies al Programa EMERGE, cinc peons i un capatàs agropecuaris per una duració de 6 mesos.

Per últim, el Butlletí d’Informació Local de la Vilavella ha volgut posar en valor a diferentsagrupacions de la localitat per la seua labor dinamitzadora del municipi, com son el Club Colombicultura Sant Sebastià de La Vilavella, l’Associació de Voluntaris pel Patrimoni Vilaveller, els dolçainers de La Vilavella, la Comissió del Carrer Sants de la Pedra o la Comissió del Carrer Sant Roc.