Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

La Vila d’Almassora recupera l'activitat taurina del Roser

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 13 segundos

Noticias Relacionadas

Obrirà la setmana el concurs de ramaderies i la triple exhibició de bous al carrer, i la completarà la prova dels bous del tancament de La Palmosilla

La Vila d'Almassora recupera hui l'activitat taurina després del descans de la jornada dominical en honor a la Mare de Déu del Roser. Ho fa amb l'arrancada del concurs de ramaderies i la triple exhibició de bous al carrer prevista per a la vesprada i la nit i que completarà la prova dels bous del tancament de La Palmosilla del dissabte.

El matí ha començat amb la concentració de les penyes patrocinadores dels bous que, acompanyades per la xaranga Banana Boom, han recorregut el barri antic des del Raval per a acudir a la primera entrada de vaques del concurs de ramaderies. Les vaques d’Hermanos Guillamón, de Sant Joan de Moró, han obert el certamen per l'habitual recorregut des del carrer de Sant Marc fins a la Vila.

La jornada taurina tornarà a la vesprada amb l'exhibició de ‘Volador’, de La Palmosilla, patrocinat per l'Ajuntament d'Almassora, que eixirà de la plaça de la Picaora a les sis. A continuació, la reina de les festes, les dames i la corporació municipal es desplaçaran fins a l'edifici de Ca la Vila per a contemplar l'eixida des de la plaça Major de ‘Sigiloso’, el Jandilla negre mulat que comparteixen El Polp, El Bocao, Gamusinos, La Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba, La Kalatra, Bufa la Gamba i El Desdén. Tancarà la vesprada taurina ‘Panadito’, l'últim exemplar del tancament de salvatges patrocinat per les penyes, que també eixirà des de la plaça Major. Els tres seran embolats a partir de les 23 hores.

A més de l'activitat taurina, les festes en honor a la Mare de Déu del Roser inclouen hui activitat per a majors i xicotets. D'aquesta manera, la Residència Municipal de la Tercera Edat acollirà l'actuació musical de Felipe a partir de les 17.30 hores i la plaça Víctimes del Terrorisme serà l'escenari del Festival Almacadabra per a públic infantil des de les 18.30 hores.

Inscripcions

Per part seua, la Junta Local de Festes ha fet balanç al tanca de les inscripcions per als actes amb reserva de plaça. En el cas del Dia dels Majors previst per a la vesprada del dimecres, la comissió ha registrat prop de 900 persones interessades a assistir a l'esdeveniment, que inclou el repartiment de berenar i l'actuació del cantant local Ely Forcada. D’altra banda, el sopar de ‘pa i porta’ disposarà taula i cadires a l'entorn de la plaça d'Espanya per a 2.700 veïns.