Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 10:45

La Unió llança Agroviva per a augmentar la conscienciació sobre una alimentació més saludable i sostenible

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

Entre el material pedagògic de la campanya es troba una maleta lúdica anomenada Agrojocs amb sis jocs diferents i ja s’ha lliurat a més de 700 centres escolars de tota la Comunitat

Castellón Información

LA UNIÓ de Llauradors ha posat en marxa una plataforma anomenada Agroviva per a sensibilitzar a la societat valenciana i les entitats que formen part d’ella sobre la protecció del medi ambient, l’alimentació sana i sostenible i pel consum responsable. Ho fa conjuntament amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural dins dels programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu és promoure i augmentar la conscienciació i el compromís per la consecució del consum responsable i de productes ecològics, compromès amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari cada vegada més incloent, equitatiu i sostenible.

Per això ha creat una pàgina web: www.agroviva.org en la qual informarà, formarà i promocionarà el consum de productes ecològics. En aquesta plataforma es penjaran tots el materials didàctics elaborats per LA UNIÓ en relació a l’agroecologia, els productes ecològics, la cadena alimentària, l’alimentació saludable, el consum sostenible, i la seua relació amb la protecció del medi ambient.

LA UNIÓ  ha preparat així diferents materials pedagògics per a poder arribar a la major part de la societat i, per això, a banda de la web s’utilitzaran ferramentes com les xarxes socials i les app, per a poder fer més accessible la informació a diferents sectors de la societat.

Agrojocs: maleta lúdica

Entre este material pedagògic es troba un projecte educatiu de dinamització agroecològica que consta d’una maleta lúdica anomenada Agrojocs, que treballa aspectes de l’agricultura i la ramaderia ecològica, l’alimentació saludable, el consum responsable i la protecció del medi ambient. S’inclou dins dels programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques de la Conselleria d’Agricultura. Ja s’ha lliurat a més de 700 centres escolars de tota la Comunitat. 

El material consta de 6 jocs diferents:

  • Els 5 sentits Joc de reconeixement sensorial de plantes. Per explorar la riquesa vegetal i aguditzar els sentits amb els productes del camp.
  • En quina temporada va? Joc de cartes d’identificació i classificació. Per a conèixer les fruites, les verdures i les hortalisses en la seua temporada de producció.
  • La Taronja Corredora. Un joc d’oca per a fer seguiment de la cadena alimentària. Per a descobrir el cicle de la taronja, de l’arbre al plat.
  • L’encertes? Joc de cartes, amb preguntes de vertader o fals, sobre la ramaderia ecològica i les normes de benestar animal.
  • L’estaciomenú. Joc de trencaclosques per crear menús equilibrats, de temporada i amb receptes autòctones. Coneixement de la temporalitat dels productes del camp i les seues propietats organolèptiques i nutritives.
  • Bat! Joc de cartes per elaborar batuts amb fruites, verdures i hortalisses de temporada. Coneixement de la temporalitat dels productes del camp i les seues propietats organolèptiques i nutritives.
  • Accions participatives

Des de la plataforma Agroviva es pretén fer el seguiment realitzant diferents accions participatives, ja que les persones usuàries, mitjançant la realització d’enquestes i qüestionaris, concursaran en sortejos de cistelles de la compra amb productes ecològics, visites gastronòmiques per l’Horta o caps de setmana agroecològics en establiments de turisme rural. També es proposarà un concurs de menús per a la restauració o per als menjadors escolars dels centres educatius, amb la finalitat d’incentivar a les empreses de restauració col·lectiva en la inclusió i l’augment de la quantitat dels productes ecològics en la seua oferta.