Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
viernes, 31 de marzo del 2023 | Última actualización: 11:22

Advertisement
Advertisement

La prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda va rebre el premi Carxofa d’Or 2023

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

El sopar de gala va servir també per homenatjar la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet, un referent com a dona que dedica la seua vida a treballar les terres de la família

Benicarló va celebrar anit el tradicional sopar de gala amb motiu de la Festa de la Carxofa, que enguany arriba ja al trenta aniversari. L’acte, presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, va comptar amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, el president de la Diputació, José Martí, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, els alcaldes de Vinaròs, Peníscola i Càlig (municipis que integren la DO Carxofa de Benicarló), a més de diputats provincials i autonòmics.

La protagonista de la nit va ser sense a prestigiosa xef catalana Carme Ruscalleda, que ha rebut de mans de l’alcaldessa el màxim guardó de la Festa, la Carxofa d’Or, un reconeixement que la cuinera va rebre amb molta il·lusió. Ruscalleda va destacar la gran versatilitat del producte i va posar en valor el treball dels agricultors i agricultores i els 30 anys de trajectòria d’aquesta Festa.

L’altra gran protagonista de la gala va ser la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet, que va rebre un homenatge per tota una vida dedicada al camp. Vicenta va reivindicar el paper de la dona agricultora per dret propi i va dedicar el premi a totes les llauradores, especialment a les de les anteriors generacions, “que ho han tingut més difícil que nosaltres”.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, la Cooperativa Agrícola, Caixa Benicarló, la Unió de Llauradors, l’Associació de les Dones Llauradores i la Confraria de Pescadors van estar presents en un sopar que va enaltir el producte, els productors i la gastronomia.

A l’acte, celebrat en una carpa especialment habilitada al Parador de Turisme, se va servir un menú elaborat pels xefs Jorge Román, Iván Alemán, Carlos Miralles, Alfonso Arnau, i el pastisser Víctor Cerdà.

Advertisement
Advertisement