Noticias Castellón
miércoles, 30 de noviembre del 2022 | Última actualización: 01:34

La Policia Local de Vila-real avança en seguretat viària amb el projecte 'patrulla escolar, escoles segures'

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

L'objectiu principal és que els passos de vianants pròxims als centres escolars siga atés per personal autoritzat

Aquest matí s'ha presentat el projecte de patrulles escolars a Vila-real, col·legis segurs per part de la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez i el inspector de la Policia Local, Alfonso Monfort. L'objectiu principal d'aquest projecte és cobrir tots els passos de vianants que es troben als voltants dels centres educatius. Es a dir, arribar amb l'ajuda de voluntaris als punts on la Policia Local no arriba per falta de personal. 

El inspector de la Policia Local, Alfonso Monfort, ha explicat que es tracta d'una preocupació no sols des del punt de vista polític sinó també des de la Policia Local de Vila-real. Hi ha punts escolars que no cobrim perquè no arribem per la gent que som. Intentem cobrir els més perillosos, però no podem aconseguir tots.

Aquesta figura està emparada des del punt de vista legal per l'articule 143.1 del Reglament General de Circulacióque permet la creació d'aquesta figura de la 'patrulla escolar', la funció de la qual serà la d'auxiliar a les Forces i Cossos de Seguretat en la regulació del trànsit. 

Segons com han explicat només es necessiten 20 minutos al dia per a col·laborar en aquest projecte i que així, es garantisca la seguretat en el pas dels escolars. 

L'inspector ha sostingut que es tracta d'un sistema de voluntariat en el qual ningú té cap obligació, però s'exigeix compromís i serietat. A més, el voluntari estarà subjecte a una assegurança que cobrisca qualsevol possible incidència i es realitzarà una xicoteta formació arameu explicar la manera de regular aquests passos. 

El policia jubilat, Tafol, ha comparegut en la roda de premsa mostrant la indumentària dels voluntaris que serà un jupetí reflector, una gorra i una paleta de direcció obligatòria i de stop.  A més, ha animat a tota la ciutadania al fet que participe en aquest projecte que tanta falta li fa a Vila-real, ja que la ciutat cada vegada creix a ritmes més grans i els serveis públics no arriben a tot.