Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

La jornada de pluja genera embalsaments lleus a la Marjaleria y el Grau de Castelló

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

L’aigua també ha provocat la caiguda de rebles al carrer Vicente Altava de Castelló i s’ha tallat al trànsit el citat carrer

Castellón Información

Davant l’episodi de pluges d’aquest dimarts, 31 de març, l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa sense incidències en les instal·lacions el Protocol Municipal davant pluges des de la coordinació de la Regidoria de Transició Ecològica i la Direcció de Serveis Urbans i Infraestructures. Durant la jornada s’han activat 7 Caragols de Arquímedes i 6 Estacions de Bombament.

Detall d’actuacions per hores:

A les 09.00 hores s’han registrat 6,5 litres per metre quadrat en l’Estació Depuradora del Grau i s’han posat en funcionament, segons el protocol antiinudaciones i necessitats, els caragols d’Arquimedes de Almalafa, La Plana, L’Obra, Catalana, Séquia de Motor i La Goleta; i les Estacions de Bombament (EBAP) del Planetari, Brunella i Juan de Àustria.

A les 13.00 hores s’han registrat 24 litres i s’han activat altres quatre EBAP més (séquia de la Plana, séquia l’Obra, Molinera i l’hípica)

A les 18.30, amb 49,4 litres d’aigua registrats, estaven en funcionament els 7 Caragols d’Arquimedes i 6 Estacions de Bombament, quedant únicament 4 estacions de bombejament inactives de la infraestructura pels nivells en les seues ubicacions.

Malgrat les circumstàncies excepcionals derivades de l’Estat d’Alarma pel COVID19, el servei de manteniment de les estacions de bombament s’ha mantingut durant les últimes setmanes sense incidències amb un Pla de Contingència per a minimitzar els riscos del personal ocupat.

La Policia Local de Castelló ha registrat unes vint telefonades a la sala del Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) avisant d’incidències motivades per l’episodi de pluges d’aquest dimarts. Les actuacions s’han centrat en diferents punts de la Marjaleria i en el districte marítim en els quals s’han registrat embalsaments, així com entrada d’aigua en un domicili i un local. Els bombers municipals també han actuat en la Marjalería davant la pujada del nivell freàtic i el tamponament d’un canal.

Així mateix, els bombers han actuat davant uns despreniments en una obra al carrer Vicente Altava. En aquesta zona, s’ha procedit, per precaució, a la retirada de quatre vehicles estacionats en la part afectada per la caiguda de rebles i s’ha tallat al trànsit el citat carrer des de l’entrada per María Rosa Molás.

Advertisement
Advertisement