Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 10:11

La Història de Borriana en còmic centrarà el dia 9 d'Octubre el proper dissabte

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

A la vesprada, tindrà lloc la presentació del primer volum de l'obra Història de Borriana en còmic del borrianenc Pedro Cifuentes, amb guió i documentació de Vicente Javier Perarnau

Amb motiu de la commemoració del 9 d'Octubre, l'Ajuntament de Borriana ha preparat una sèrie d'actes per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, que se centrarà en la celebració del tradicional de l’acte institucional del 9 d'Octubre a la sala de plens de l'Ajuntament a les 12 hores, en què a més es reconeixerà el personal municipal jubilat durant aquest últim any a la ciutat.

Posteriorment, després de finalitzar l'acte institucional, al voltant de les 12.30 hores, està prevista l'actuació a la plaça Major dels grups locals de Dolçainers i Tabaleters, de Danses Tradicionals l'Arenilla, i de l'Associació de Gegants i Cabuts. Tancarà els actes la banda de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca que interpretarà també en la plaça Major la Marxa de la Ciutat, himne de Borriana, i l'himne de la Comunitat Valenciana.

El mateix 9 d'octubre, a la vesprada, a les 19 hores en el CMC la Mercè tindrà lloc la presentació del primer volum de l'obra Història de Borriana. Des de l’antiguitat fins a 1850, una nova versió de la seua història en format còmic a través de la ploma d'un dels narradors gràfics més importants del panorama estatal, el borrianenc Pedro Cifuentes, amb el guió i la documentació a càrrec de l'historiador local Vicente Javier Perarnau.

Història de Borriana en còmic

Sobre aquest tema, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que és “una gran sort” que Cifuentes haja completat un projecte com la història de Borriana, i “deixe la seua empremta perquè els més xicotets, però també els adults, puguen descobrir una altra manera de conèixer la història de la nostra ciutat”.