Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 28 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:38

Advertisement
Advertisement

La Diputació presenta l’itinerari de les ‘Estreles referents de la Igualtat’ per reivindicar el 8M

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

José Martí, ha afirmat que davant les desigualtats, la discriminació i la violència contra les dones pel fet de ser-ho “no caben tebieses i no és comprensible la neutralitat”

La plaça de les Aules ha acollit hui els actes principals que ha organitzat la Diputació de Castelló, a través de l’àrea d’Igualtat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La vicepresidenta de la institució provincial i diputada provincial d’Igualtat, Patricia Puerta, ha presentat la iniciativa ‘Estreles referents de la Igualtat’ amb la qual es pretén reivindicar el 8M.

Es tracta d’un recorregut de 50 estreles que han quedat repartides per la plaça de les Aules i que contenen el nom de persones, organitzacions o entitats que treballen per millorar la qualitat de vida de les dones i les xiquetes. “Fem aquest reconeixement per la seua dedicació, entusiasme, treball i interés sincer per l’assoliment de la igualtat real entre dones i homes“, ha dit la vicepresidenta.

Puerta ha destacat que la programació del 8M “no vol dir de cap manera que no treballem per la igualtat la resta dels 11 mesos i els restants 364 dies de l’any” i ha recordat el treball que s’està fent des de l’àrea d’Igualtat en l’Estratègia per a la Igualtat de dones i homes provincial, “és a dir, un pla d’igualtat de ciutadania que servisca per a incidir en la promoció de la igualtat des de les polítiques públiques a la província, també en l’intern, en la mateixa entitat, la Diputació, que continua implementant el seu vigent Pla d’Igualtat de recursos humans“.

A continuació s’ha projectat el vídeo ‘Dones de l’Univers’, que ha sigut promogut juntament amb l’Ajuntament de Castelló i en el qual han participat per al rodatge els ajuntaments d’Orpesa i Vilafamés. La lletra de la cançó és de Pepa Cases; música de Pepa Cases i Héctor Tirado; i es compta amb les veus de Pepa Cases i Mireia Vives.

Seguidament, ha actuat la professora del col·legi Liceu de Benicàssim, Lidón Sancho, qui ha interpretat la cançó ‘Negra sombra’ de Luz Casal amb versos de Rosalía de Castro. Així mateix, una representació de l’alumnat del col·legi han destacat frases i vivències de dones que han sigut referents en les seues vides.

La programació seguirà després del 8M amb una trobada de treball que tindrà lloc el dimarts 21 de març en la qual participarà el duo Towanda Rebels, format per les activistes, artistes, escriptores i feministes Zua Méndez i Teresa Lozano. En aquesta trobada s’abordarà l’abolició de la prostitució. Eixe mateix dia, a continuació de la trobada, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló es comptarà amb l’actuació de l’humorista i dramaturga Patricia Sornosa.

D’altra banda, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha afirmat que davant les desigualtats, la discriminació i la violència contra les dones pel fet de ser-ho “no caben tebieses i no és comprensible la neutralitat“. 

Martí, juntament amb la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial d’Igualtat, Patricia Puerta, ha donat lectura a la declaració institucional aprovada en l’últim ple i a través de la qual la institució provincial es compromet a intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació, l’empoderament i l’educació per a la igualtat d’oportunitats.

El president ha assenyalat que “ens comprometem a incorporar la perspectiva de gènere en tota l’activitat de la Diputació i establir una coordinació adequada entre les diverses àrees, així com amb els ajuntaments, i actualitzar els sistemes i protocols d’actuació en el desenvolupament de les polítiques d’igualtat en coordinació de totes les entitats implicades”.

Martí ha destacat la necessitat d’oferir una resposta “apropiada i eficaç” a les desigualtats de gènere, per a la qual cosa insta a impulsar sistemes de recopilació de dades i anàlisis dels desequilibris per raó de gènere.

El president ha afegit que “ampliarem el sistema d’atenció a les víctimes de totes les formes de violència masclista contra les dones en el marc de les nostres competències, avançant en la millora dels sistemes de detecció precoç, situant en el centre de totes les mesures els drets de les víctimes i el seu empoderament, i atés el reconeixement al dret de reparació de les víctimes”.

Advertisement
Advertisement