Noticias Castellón
domingo, 14 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:06

La Diputació destina 100.000 euros a la restauració de la cúpula de la parròquia de l'Assumpció de la Vall d'Uixó

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte dona resposta a una reivindicació històrica d'adequar un edifici emblemàtic i que estava en perill de caure

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat aquest matí les obres de millora de la parròquia de Nostra Senyora de l'Assumpció de la Vall d'Uixó, un projecte que ha sigut possible gràcies al conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la Diòcesi de Segorbe-Castelló a través del qual la institució provincial aporta 100.000 euros. A més, cal destacar que aquestes obres donen resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d'adequar un edifici emblemàtic i que estava en perill de caure.

La millora consistix en la reparació de la cúpula i les petxines, amb l'alçament de les teules actuals i la posterior reposició d'aquestes, i el sanejament de la base del tauler ceràmic existent en les zones en les quals estiga en mal estat. A més a més, s'aprofitarà l'actuació de la cúpula per a restaurar la cornisa. El pressupost total de la intervenció és de 212.362,59 euros i el termini d'execució estimat és de cinc mesos, per la qual cosa es preveu que les obres siguen inaugurades a finals d'any.

La diputada provincial, qui ha estat acompanyada per l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, ha manifestat que aquestes obres "son un exemple més que la Diputació de Castelló manté la relació col·laborativa amb la Diòcesi de Segorbe-Castelló per a la restauració del patrimoni eclesiàstic com a valor històric de la nostra província".